OBERSTDORF (Nordlys): Therese Johaug har allerede bestemt seg for å gå to av tre distanser under NM i Tromsø.

– Jeg ser fram til NM i Tromsø og jeg har gode minner fra Kvaløysletta, sier Johaug til Nordlys.

27-åringen blir en av de store profilene under mesterskapet som går av stabelen i slutten av januar, på en arena der hun gikk inn til NM-sølv på 30 kilometer i fri teknikk under NM del 2 i 2011. På den distansen tapte hun spurtduellen mot Marit Bjørgen.

Riktig nok gikk det ikke like bra sist hun gikk renn i Nord-Norge. Under del 2 i NM i fjor, i Harstad, maktet ikke Johaug å kjempe helt i toppen.

Går sprinten

Jentene starter NM med 10 kilometer klassisk – en distanse som Johaug ville ha vært en naturlig favoritt på hvis hun hadde stilt til start. Med Johaug borte fra startlisten seiler Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng opp som de store favorittene på åpningsdistansen i NM.

– Jeg kommer til å gå to distanser under NM, sprinten i fri teknikk og 15 kilometer med skibytte, avslører Johaug overfor Nordlys.

Hun har tydeligvis fått smaken på sprint etter at hun kom til finalen for første gang under Tour de Ski-rennet i Oberstdorf.

– Hehe. Man må jo trene på det dersom man skal bli bedre, flirer Johaug.

På NM-sprinten er neppe løperen fra Dalsbygda favoritt, mens det neppe er noen som kan slå Johaug på 15 kilometer med skibytte. Går hun til topps på den distansen, vil hun ta NM-gull for åttende gang, ni år etter at hun tok sitt første NM-gull.

Tøff kamp

Før hun kommer til Tromsø skal Johaug gjøre seg ferdig med Tour de Ski. Der kjemper hun en tøff kamp med Ingvild Flugstad Østberg om seieren.

– Med tanke på å vinne sammenlagt var det viktig at jeg kom til langt på sprinten. Hvis ikke kunne avstanden frem ha blitt for stor. Nå har jeg muligheten, sa Johaug på pressekonferansen etter sprinten i Oberstdorf.

Johaug kommer helt sikkert til å bli en av de mest populære løperne under mesterskapet på Kvaløysletta.

– Jeg gleder meg virkelig til å komme tilbake til Tromsø, smiler Therese Johaug.