– Først vil jeg starte med å si at jeg er helt knust. Jeg er vanvittig fortvilet og forbanna over situasjonen jeg har kommet i. Denne situasjonen er for meg ubeskrivelig. Det finnes ikke ord som beskriver hvor jævlig jeg har hatt det ei uke nå, innledet langrennsstjernen da hun møtte pressen.

Johaug møtte pressen gråtende etter torsdagens dopingavsløring der det ble klart at 28-åringen hadde testet positivt på det forbudte stoffet clostebol etter bruk av kremen Trofodermin på en solforbrent leppe.

– Jeg skal sitte her rakrygget og fortelle alle alt. Jeg har null skyld i denne saken her. Det har vært en stor belastning for meg. Det har vært den verste uka i mitt liv, forklarer langrennsjenta.

Johaug fortalte at hun fikk kremen av landslagslege Fredrik S. Bendiksen under en høydesamling i Livigno i ltalia. Hun forsikret om at hun spurte legen om kremen var på dopingslista og at han sa nei.

– Han er ekspert på idrettsmedisin og har over tretti års erfaring. Jeg hadde full tillit til han, men jeg hadde overhodet ingen grunn til å stole på det han sa til meg.

Landslagslege Bendiksen var også til stede på pressekonferansen på Ullevaal. Han tar ansvaret for at den norske langrennsstjerna fikk i seg det forbudet stoffet. Bendiksen trekker seg fra sin stilling etter at Therese Johaug ble tatt for bruk av stoffet clostebol.

– Det er min feil at Therese Johaug havnet i denne situasjonen. Det er mitt ansvar, sa Bendiksen på pressekonferansen torsdag.

– Jeg registrerte at det sto clostebol på kremen, men jeg klarte ikke koble det opp mot at det sto på WADAs liste. Jeg har studert det dag og natt, og hvorfor jeg ikke klarte å finne det ut kan jeg ikke gi et svar på, sa Bendiksen og legger til:

– Det er helt utenkelig at hun ville brukt det. Hun er helt uskyldig i dette. I dette tilfellet har hun gjort det jeg mener at hun skal ved å snakke med meg, også er det min personlige feil som doktor som gjør at Therese havner i denne situasjonen, forklarte han videre. 

Stoffet clostebol ble funnet i en urinprøve som ble tatt utenfor konkurranse fredag 16. september. 28-åringen oppga da at hun hadde brukt kremen Trofodermin. Tirsdag 4. oktober ble hun informert av Antidoping Norge om funnet i prøven.