Gå til sidens hovedinnhold

Åpner hallen for gratis romjulsfest for alle barn i Tromsø

Artikkelen er over 6 år gammel

Tror på en opplevelse for livet.

Kompisgjengen bak romjulsfotballturneringen The Ribbz i Tromsø har utvidet arrangementet til å vare over to dager i år.

Dagen før selve lavterskelturneringen, der inntektene i år går til Kirkens Bymisjon og deres ILAG-prosjekt for barn og unge, drar de sammen med Bymisjonen og Sparebanken Nord-Norge i gang en heidundrende barnefest i Skarphallen.

29. desember fra klokken 17 til 19 åpner de dørene i hallen for alle barn i alle aldre som ønsker å delta, og her handler slett ikke alt om fotball.

– Vi ønsker å lage barnas kuleste romjulsfest, og vi tror potensialet er enormt. I romjula er jo de kommunale hallene stengt, og ungene sitter inne med masse energi. Her får de masse dansing med egen DJ som lover hits for kids, mange ulike barneleker, litt fotball og mye annet, forteller en av gründerne bak The Ribbz, Christian Justad Tønsvoll.

– Strålende initiativ

Arrangementet er åpent for alle, men samtidig er det også en ny vri på Bymisjonens tradisjonelle romjulsfest for barn som kanskje har litt ekstra behov for gode opplevelser i jula.

– Dette samarbeidet er et strålende initiativ, også for de som kanskje ikke har det så kult i jula, mener banksjef Lars Nymo Trulsen i Sparebanken Nord-Norge, som bidrar økonomisk for å få til det store barnearrangementet.

– Hvor mange som kommer, er ikke egentlig så viktig. Vi håper bare at det kommer unger, og at de koser seg, forteller Justad Tønsvoll, som påpeker at de Ribbz-ansvarlige kommer til å være med hele veien under arrangementet.

– Vi skal leke med ungene, og det er viktig at man faktisk er der og ser ungene. Samtidig må vi si at vi ikke skal være barnevakter, men aktivitetsledere – sånn at foreldre ikke bare slipper av ungene sine og drar, sier medarrangør Alexander Samuelsen.

– Skaper sammen en bedre by

I Kirkens Bymisjon er man veldig glad for tiltaket, som blir en slags utvidet flytting av deres vanlige romjulsfest.

– Vi har arrangert romjulsfestene våre i mange år, for å gi gode opplevelser. At The Ribbz og Sparebanken har kommet på banen med dette er fantastisk! Jeg tror det blir en utrolig god opplevelse for alle som vil være med, sier samfunnskontakt Vibeke Olsen i Bymisjonen.

Siden man har brukt å oppfordre til pynting på romjulsfestene til Bymisjonen, gjør de også det nå – men arrangørene understreker at det ikke er noe krav, all den tid det skal være flust med fysiske aktiviteter.

– Bymisjonen er avhengig av engasjerte mennesker og bedrifter som tar samfunnsansvar. Sammen skaper vi med ting som dette en bedre by. Jeg tror dette blir en opplevelse for livet for mange, sier Olsen.

Hun påpeker at det ikke bare blir dunkende musikk, dansing og fotball – men også soner i Skarphallen som er mer tilrettelagt for de ungene som vil ha det litt roligere, med tilbud som tegning, ansiktsmaling og så videre.

Varsler overraskelse

– Jula handler om gode opplevelser. Vi blir varme om hjertet av initiativ som dette og ønsker å bidra. Så kan det jo også hende at det dukker opp en overraskelse underveis, sier Lars Nymo Trulsen.

Arrangørene forteller at det vil bli opprettet en Facebook-event for den gratis barnefesten, der de oppfordrer folk til å melde seg som interesserte hvis de har tenkt å ta turen.

– Det er greit å få en pekepinn på omtrent hvor mange som kommer, sier Alexander Samuelsen.

 

Kommentarer til denne saken