Gå til sidens hovedinnhold

Eksplosjon i kjøpesenter i Koh Samui

Artikkelen er over 6 år gammel

Flere nordmenn berørt.

En bilbombe gikk av ved feriestedet Chaweng på øya Koh Samui i Thailand klokken 22.30 lokal tid fredag. Sju personer ble såret.

Tromsøværingene Sten Ørjan Ryeng og samboer Marit Solhaug satt på en restaurant like ved unna da bilbomben smalt i parkeringsanlegget i kjøpesenteret.

- Vi satt kanskje 50-100 meter unna, og kjente bare lufttrykket. Det smalt skikkelig, sier forteller Ryeng (41) som satt sammen med 8-10 andre fra Nord-Norge på en restaurant.

- Det var fullt kaos, og bildene jeg har sette derfra på nettet, viser at bilene er helt pulveriserte. Samtidig går det en masse rykter om andre hendelser, en brann på en kjøpesenter på fastlandet, noe skal i skjedd i nærheten av Phuket. Vi vet ikke mer enn det vi leser i avisene på nettet.

- Surrealistisk

De kom ned på onsdag og skal være der i en måned.

- Man blir ikke direkte redd, men det er litt surrealistisk. Det skjer ting i verden man ikke har kontroll over.

- Er det blitt sagt noe om hvem som står bak?

- Det spekuleres mye, men det snakkes om en paramilitær gruppe, forteller Ryeng.r.

Bomben var plassert inne i en pickup-bil på parkeringsplassen ved kjøpesenteret Central Festival og detonerte fredag sent fredag kveld, ifølge guvernør Chatpong Chatput.

De skriver NTB.

Syv skadet

Seks thailendere og ei tolv år gammel italiensk jente er utskrevet fra sykehus etter å ha fått behandling for mindre skader, opplyser Poonsak Sophonsasmorong i øyas nødetat.

Pickupen hadde blitt stjålet fra provinsen Yala helt sør i Thailand, ifølge politiet. Landets tre sørligste provinser har de siste ti årene vært herjet av et opprør som så langt har kostet over 6.300 menneskeliv.

Den svært populære turistdestinasjonen Koh Samui ligger rundt 700 kilometer sør for Thailands hovedstad Bangkok. I februar ble to personer såret da to bomber ble detonert inne på et kjøpesenter i hovedstaden, der en militærjunta har styrt siden kuppet for ti måneder siden . 

Kommentarer til denne saken