Gå til sidens hovedinnhold

Mann forsøkt svindlet på telefon: - Avviste "kundebehandleren"

Artikkelen er over 5 år gammel

Mannen ante uråd, og varslet politiet.

Nordlys har tidligere skrevet om telefonsvindlere som gjerne sitter på callcentre i utlandet og ringer med fiktive numre. Den som ringer oppgir å være fra Microsoft, og etterspør informasjon om pc.

Nettsiden Telefonterror viser at over 1100 mennesker hadde søkt opp informasjon om et og samme nummer i løpet av en dag.

Lørdag ble en finnmarking oppringt fra et nummer som trolig er en del av svindelnettverket.

- Mann fra lakselv er blitt oppringt av person fra Microsoft vedrørende hans pc. Avviste personen og anser det som svindelforsøk, skriver politiet i Vest-Finnmark på Twitter.

På bakgrunn av klager og egen deteksjon for inngående samtaler sperrer vi noen hundre slike numre hvert år. Numre som ofte benyttes i kriminelt motivert trafikk fremstår gjerne som nummer fra USA, Baltikum eller Sentral-Asia sa informasjonssjef Kristin Vetleseter i Telenor Norge til Nettavisen i desember.

 Det gir imidlertid ikke grunnlag for å fastslå at den aktuelle virksomheten faktisk opererer fra samme land.

- De sitter gjerne på et call senter i for eksempel India. Telefonen er satt over slik at det ser ut som om de ringer fra USA, England eller Norge. Ofte er dette mennesker som har dette som en vanlig jobb. Det er ikke engang sikkert at de vet de er delaktig i svindel, uttalte Anne Dybo i Økokrim, som er ekspert på denne typen svindel til Nettavisen.

Kommentarer til denne saken