Fredag og mandag har mobildekningen i Storslett-området vært nede i lange perioder. Signalet har vært så dårlig at det knapt nok holdt til å sende SMS. I følge Telenor skyldes feilen at man oppgraderer en basestasjon til 4G.

Fredag fortalte kommunikasjonssjef Per Arild Meling at problemene med mobilnettet skyldtes snøraset som i januar ødela utstyr ved en base ved Oksfjordvannet. Der er det også trøbbel, men problemene i Storslett-området skyldes noe helt annet.

- Jeg har undersøkt dette i dag, og det viser seg at man er i gang med å skifte utstyr på basestasjonen, Nappen. I den forbindelse har man man i perioder vært nødt til å koble ut stasjonen, sier Meling.

- Dere burde kanskje informert kundene om at dekningen ville forsvinne?

- Det burde vi nok ha gjort, og vi må bare beklage dersom dette har skapt problemer. På den positive siden er det slik at folk i området nå får 4G+ dekning så snart installasjonsjobben er gjort. Den informasjonen jeg sitter med tilsier at arbeidet skal blir ferdigstilt torsdag 11. februar, sier Meling.

Basestasjonen i Oksfjord ble skadet av snøskred i januar. - Arbeidet med å sette denne stasjonen i stand skal etter planen være ferdig i løpet av tirsdag ettermiddag, sier Meling.