180 ansatte i Telenor rammes av kutt

TELENOR-TOPP: Berit Svendsen er sjef for 4000 ansatte i Telenor Norge.

TELENOR-TOPP: Berit Svendsen er sjef for 4000 ansatte i Telenor Norge.

Artikkelen er over 3 år gammel

Fagforening: - Rått og kynisk.

DEL

(Nord24) Telenor skal kutte stillinger. Det rammer 180 ansatte i Norge. Det melder selskapet i en pressemelding mandag.  De ansatte som nå rammes og som ikke får være med videre vil bli tilbudt sluttpakke etter ansiennitet.

Så langt er det ikke kjent om ansatte i Nord-Norge rammes av kuttene. Men ingen av kontorene som nå skal legges ned ligger i nord. I følge Telenor er det fem kontor som rammes:

* Telenor Norge kutter antall kontorer fra 27 til 24.180 ansatte på fem steder blir berørt.

* Steinkjer-kontoret stenges 31. desember. 21 medarbeidere får tilbud om sluttpakker.

* Førde-kontoret stenges 31. mars 2017. 17 medarbeidere blir berørt og blir tilbudt jobb ved avdelingen i Rørvik i Nord-Trøndelag. De får også tilbud om sluttpakker.

* Stavanger-kundesenteret for bedrift legges ned 31. mars 2017, 84 personer tilbys jobb i Kongsvinger eller Rørvik. De blir også tilbudt sluttavtale.

* Telenors øvrige virksomhet i Stavanger, med om lag 90 ansatte, blir ikke berørt.

* Fornebu: Bedriftsdivisjonen omorganiseres og om lag 60 personer blir overtallig, i all hovedsak på Fornebu. De vil bli tilbudt sluttavtaler.

* Lillehammer-kontoret legges ned 30. november i år, 46 ansatte samlokaliseres med Telenors avdeling på Fåberg. Ingen blir overtallig.

Årsaken til nedbemanningen er at Telenor må omstille seg for å møte digitale endringer. Telenor viser også til skiftende rammevilkår.

– Telenor står igjen med 24 kontorer etter denne endringen. De ansatte som er berørt blir tilbudt sluttavtale etter ansiennitet, sier Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge.

Bakgrunnen for omorganiseringen er endret markedssituasjon.

– Mange medarbeidere som har stått på og gjort en god jobb for Telenor i mange år har i dag fått en tung beskjed. De skal nå få tett oppfølging i den videre prosessen. Det er ingen lett beslutning å legge ned arbeidsplasser, men samtidig må vi fornye og endre kompetansen vår, sier Svendsen.

– Rå og kynisk

– Det er en rå og kynisk personalpolitikk fra Telenors side, sier leder Jan Olav Andersen i EL og IT Forbundet.

Han reagerer på at Telenor legger ned avdelingene for kundeservice i Stavanger og Førde, og ifølge forbundslederen erstattes disse av midlertidig ansatte i Rørvik.

– Vi ser ikke hvordan dette styrker Telenor. De kvitter seg med erfaring og erstatter det med noen få nyrekrutterte medarbeidere som får 150.000 kroner mindre i årslønn, sier Andersen.

– Dette er opprørende, sier Roger Rønning, konserntillitsvalgt for Negotia i Telenor.

– En del av de berørte ansatte kunne fortsatt hatt jobbet fremover dersom ledelsen hadde fulgt Negotias oppfordring om større fokus på kompetanseheving og kompetanseendring av egne ansatte, fortsetter han. 

Artikkeltags