Fikk sjokkbeskjed om mobilforbindelse. Nå lover Telenor rask bedring

HVALKAMP: Her kjemper hvalen for å komme seg løs, viklet inn i det Audun Rikardsen og Kameraten Svein Wik trodde var et tau. Det viste seg å være en kabel. Innfelt: Jan-Eirik Killie fra Skulsfjord på Kvaløya.

HVALKAMP: Her kjemper hvalen for å komme seg løs, viklet inn i det Audun Rikardsen og Kameraten Svein Wik trodde var et tau. Det viste seg å være en kabel. Innfelt: Jan-Eirik Killie fra Skulsfjord på Kvaløya. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Forventet rettetid var satt til 3. februar.

DEL

Siste dag med spesialtilbud på Nordlys+ - bestill tilgang her!

Etter den mye omtalte hvalredningen i forrige uke har en rekke steder i Tromsø vært uten både mobil- og internettdekning. I området Tromvik, Grøtfjord, Skulsfjord, Lyfjord, Ytre Vengsøy og ytre del av Kaldfjord har mobildekningen vært fraværende i fem døgn, men må nok regne med enda mer venting.

I en e-postkorrespondanse mellom Nordix Data og utviklingslagene i de berørte bygdene, som Nordlys har fått tilgang til kommer det frem at rettetiden på kabelen er satt til 3. februar.

Det skyldes at de først får tak i kabelskip 25. januar. Da venter en seilas fra Rognan og et arbeid over flere dager, skriver Stein Tore Gustavsen i Nordix Data i e-posten.

Lover rask utbedring

Samtidig er Telenor tilbudt å låne fiberkabel fra Kaldfjord til Tromvik, med mulighet til å koble opp en radiolinje til Vengsøy.

Informasjonssjef i Telenor Norge, Per Meling sier til Nordlys at Telenor nå jobber opp mot Nordix Data for å få opp mobildekningen, og bekrefter at mobilbrukerne skal få tilbake dekningen lenge før den allerede antatte rettetiden.

- Vi har folk på jobb som er i gang med feilretting, så dekningen vil være tilbake så fort som mulig, og det lover vi blir lenge før 3. februar, sier Meling.

Les også: Mangler mobildekning på fjerde dagen - i dag ble en trailersjåfør rammet

Ikke imponert

Jan-Eirik Killie fra Skulsfjord på Kvaløya er en av de berørte av bruddet, og er ikke imponert over Telenors innsats.

- Dette er en såpass alvorlig situasjon som skulle vært rettet allerede dagen etter bruddet, sier han.

Killie legger til at det å være uten dekning såpass lenge kan ha store innvirkninger på varslingsevnen i nødssituasjoner og ellers i det daglige livet.

- Man ringer jo til barn og familie generelt, så man blir jo forhindret fra å holde kontakten med omverdenen fra sitt eget hjem, fortsetter han.

Killie mener det er alvorlig at Telenor som monopolinsitusjon ikke har beredskap for å komme inn med midlertidlige løsninger dersom linjene blir brutt. Han har nå har tatt dette videre med beredskapsrådgiver i Tromsø kommune, Arnulf Elvevold.

Informasjonssjef i Telenor Norge, Per Meling sier nå til Nordlys at mobildekningen etter all sannsynlighet vil være tilbake torsdag, men at det er avhengig av hvor mye jobb som skal til for å rette opp i feilene.

Artikkeltags