Nytt selskap for pasientreiser har ikke nok sjåfører: - Det er enormt mange kunder som ikke får bil

Jan-Sture Sivertsen, Ronny Strømseth, Edgar Brobakk, Anna-Victoria Halvorsen, Bjørn-Inge Olsen og Bjørn Terje Ingdal i Målselv Taxi er bekymret for at pasienter ikke får det drosjetilbudet de skal ha. (Foto: Caathrine Skogheim)

Jan-Sture Sivertsen, Ronny Strømseth, Edgar Brobakk, Anna-Victoria Halvorsen, Bjørn-Inge Olsen og Bjørn Terje Ingdal i Målselv Taxi er bekymret for at pasienter ikke får det drosjetilbudet de skal ha. (Foto: Caathrine Skogheim) Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Troms Taxi tapte anbudsrunde på pasientransport i deler av Målselv, Balsfjord, Sørreisa, Karlsøy, Senja og Finnsnes til Stein Sørensen Personstransport (SSP) som overtok tjenesten 1. juli. Nå klager flere pasienter på at de ikke får tak i drosje av den nye leverandøren.

UNN og Helse Nord forklarer seg i fylkets aviser at kapasiteten i en oppbyggingsperiode vil være begrenset, og at pasienter må i denne fasen legge ut for drosjeturen selv.

- Det er en fortvilt situasjon for pasientene. Det er enormt mange kunder som ikke får bil, og vi har fått mange hjerteskjærende telefoner, forteller daglig leder i Troms Taxi, Ole M. Johansen, til Nye Troms.

Johansen mener at UNN har lagt skylden på Troms Taxi for at pasienter må legge ut for turen.

- Vi ønsker ikke å være underleverandør når det viser seg at SSP ikke har nok biler i distriktet. Jeg ser utrolig mørkt på perioden som kommer nå. Det må skje noe her, dette går ut over syke og gamle mennesker, sier Johansen til Nye Troms.

Oppgitte sjåfører

Drosjesjåførene på Andslimoen er oppgitt over situasjonen og tenker særlig på kundene. De frykter at pasienter må vente lenge på skyss, som kan føre til at de mister timene sine.

Helsesekretær Kristin Hjemly på Helsesenteret på Andslimoen bekrefter til Nye Troms at ordningen ikke fungerer optimalt.

- To pasienter som skulle hjem etter en legetime, måtte vente i to timer på fellesdrosje. Torsdag kunne vi ha sendt en pasient med drosje til Tromsø, men den hadde ikke mulighet til å komme sånn at han kom seg til Tromsø i tide, så da måtte vi sende ham med ambulanse, sier Hjemly.

Håper å løse problemet på lengre sikt

- Begrenset kapasitet kan føre til ventetid. Vi gjør alt vi kan, men vi kan ikke skaffe mer kapasitet per nå, sier avdelingsleder for Pasientreiser på UNN, Bernt Nerberg til Nye Troms.

Han forteller at Pasientreiser jobber med å løse situasjonen.

- På kort sikt kan vi ikke trylle frem mer kapasitet, men vi jobber med å løse det på lengre sikt. Hvordan vi vil gjøre det, kan jeg ikke uttale meg om nå, sier Nerberg.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken