Gå til sidens hovedinnhold

Tar ut 10 leger i streik i Nord-Norge

Artikkelen er over 1 år gammel

Fem fastleger i Tromsø og like mange i Narvik tas ut i streik fra legevakten.

Det varsler legeforeningen i en pressemelding i dag.

– Norge står midt i en pandemi som har hatt store konsekvenser for helsetjenesten. Vårt første uttak skåner befolkningen og pasientene i stor grad for konsekvensene av streiken. Vi er opptatt av å ta samfunnsansvar, også under en streik, sier president Marit Hermansen i Legeforeningen i pressemeldingen.

Det er fastleger som nå blir tatt ut i streik fra deres pålagte ekstravakter ved kommunal legevakt.

– Som fastlege har du plikt til å delta i legevakt. Det skjer på toppen av full arbeidsuke som fastlege. Kommunen har mulighet til å pålegge fastlegene et uendelig antall timer ved legevakten i tillegg, utdyper Hermansen til Nordlys.

Konflikten dreier seg nettopp om den pålagte oppgaven om å gå vakter ved legevakten på toppen av fastlegejobben. 1 av 10 leger jobber hele 100 timer legevakt eller mer per uke, står det i pressemeldingen fra Legeforeningen.

– Mange av legene i små kommuner hvor behovet er størst jobber 37 timer legevakt i tillegg til sin fulle vakt som fastlege. Både beredskapsvakt og legevakt. Det er en stor belastning som griper dypt inn i familielivet og fritiden, sier Hermansen.

Kommentarer til denne saken