Søndag gikk TUIL på en kjempesmell borte mot Oslo-laget Kjelsås. Etter å ha havnet under 2-0 til pause, måtte TUIL-keeper Jonas Abrahamsen hente ballen ut av nettet ytterligere fire ganger til før sluttsignalet gikk. TUIL-trener Alexander Samuelsen legger ikke skjul på at opplevelsen var av den vonde sorten.

– Opplevelsen var helt ekstremt smertefull. All honnør til de (Kjelsås, red. anm.) men vi leverte langt under pari og det var rett og slett ikke godt nok, forklarer Samuelsen.

Påmeldt i nedrykkskampen

Resultatet gjør at TUIL ligger på 9. plass i avdelingen sin etter 11 kamper spilt, med tolv poeng opp til serieleder Hødd og bare fire poeng til den nærmeste nedrykksplassen som Brattvåg innehar. TUIL-treneren er tydelig på at det ikke var dette han hadde sett for seg denne sesongen.

– Vi sikter høyere enn det her. Vi sikter ikke på opprykk slik situasjonen er nå, der har vi allerede stukket fingeren i jorda. Likevel ønsker vi å være bedre, og vi har vært solide på hjemmebane. Det virker likevel som om vi har et bortebane-kompleks, og jeg tror det er selvtillit det handler om, utdyper Samuelsen.

Samuelsen mener likevel ikke at man bør slå alarm med tanke på hvordan sesongen har utviklet seg.

– Det er ingen krisestemning for tiden. Vi er en åpen og ærlig gruppe, og det er likevel klart at vi kjenner på det når ting ikke har gått veien. Det er et ansvar som jeg også sitter på, og det handler mye om å bygge troen på laget innenfra, sier TUIL-treneren og legger til:

– Kanskje har jeg bidratt til å skape usikkerhet i søken på å bli bedre, og det tar jeg selv ansvar for. Vi er likevel ikke bedre enn det tabellen viser, og vi er nødt til å begynne å plukke mer poeng, erkjenner Samuelsen.

– Ingen krise

Han får støtte av sportslig leder i TUIL, Thomas Heide, som deler Samuelsens syn på dagens situasjon.

– Det er ingen krise, nei. Vi har hatt fine hjemmekamper samtidig som det har vært litt for mange dårlige prestasjoner, spesielt nå i siste kamp. Fokuset nå er å få ting til å klaffe på banen, og så er ikke nedrykksfare noe vi tenker på, sier Heide til Nordlys.

Allerede onsdag kan TUIL gjøre opp for stortapet fra helgen i det de møter Alta i cupen til folkets kamp, med gratis inngang for tilskuere.

– Det blir en helt perfekt anledning til å jobbe oss sterkere og bygge troen på oss selv, og forhåpentligvis får vi skapt en folkefest på TUIL Arena, sier TUIL-trener Alexander Samuelsen.

Kampen mellom TUIL og Alta ser du som Nordlys-abonnent gratis på direktesport.no/ onsdag klokken 18:30.