(iFinnmark)

SISTE: Operasjonssentralen i Finnmark opplyser like før klokken 23 at en ny tankbil er ventet til stedet rundt klokken 01:00. Den nye tankbilen vil tømme tanken på hengeren til den veltede bilen.

Politiet i Finnmark fikk i 19-tiden meldingen om at en tankbil med bensin har kjørt av veien på Rv92, cirka 500 meter fra brua i Karasjok i retning Finland.

Politiet har ikke fått meldinger om personskader, men det kan være fare for eksplosjon på stedet. Sjåføren har blitt tatt hånd om av helsevesenet på stedet, men vedkommende skal ifølge politiet ikke være skadet.

Politiet har satt en sikkerhetsavstand på 100 meter, og veien er stengt i begge retninger.

Ann Rigmor Søderholm i Finnmark politidistrikt sier til iFinnmark at det ble sendt trippelvarsel da de fikk melding om ulykken like over klokken syv mandag kveld. Både brannvesenet og politiet er i 19:30-tida på stedet.

– Første prioritet er å evakuere og varsle nærmeste hus og å få sperret veien, sa Søderholm.

Bensin i lasten

– Det er bensin i lasten, og en viss fare for eksplosjoner, sier operasjonslederen.

Det skal være «en del» bensin i lasten, og den skal lekke fra tanken. Det er kun trekkbilen som har veltet, hengeren står fortsatt på veien.

Det jobbes nå med å finne en løsning for å få lasten over i en annen bil.

Syv husstander evakuert

To husstander var evakuert, da iFinnmark snakket med operasjonslederen klokken 19:37.

Klokken 20:24, melder politiet at syv husstander er evakuert. Søderholm sier til iFinnmark at de har brukt tid på å få kontakt med alle husstandene i området.

Samtidig de om at det fortsatt er eksplosjonsfare, og at veien er stengt.

Situasjonen vil ifølge politiet vedvare fram til en annen tankbil kommer til stedet for å tømme den havarerte tankbilen. Det er estimert å ta rundt fire timer.

– Det er store avstander i Finnmark, og den nye tankbilen må kjøre fra Alta, sier operasjonsleder Søderholm.

Hun sier til iFinnmark at de ennå ikke har snakket med sjåføren, klokken 20:38. Hun kan heller ikke si noe om eventuelt årsak for utforkjøringen, før de har snakket med vitner og gjort avhør. Det skal ikke være indikasjon på at flere kjøretøy har vært involvert i ulykken.