Har hentet ned ett skredoffer i Tamokdalen – avslutter gravearbeid for dagen

HENTET NED: Her blir den første omkomne fraktet bort fra Tamokdalen i bårebil. Letemannskapet stilte seg opp på rekke på oppstillingsplassen ved grendehuset, like under fjellet der fire personer omkom i skred 2. januar.

HENTET NED: Her blir den første omkomne fraktet bort fra Tamokdalen i bårebil. Letemannskapet stilte seg opp på rekke på oppstillingsplassen ved grendehuset, like under fjellet der fire personer omkom i skred 2. januar. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kun timer etter at gravearbeidet kom i gang, bekrefter politiet at de har funnet en person i skredet på Blåbærfjellet.

DEL

TAMOKDALEN/TROMSØ (Nordlys): Like før klokken 14 landet helikopteret på oppstillingsplassen ved grendehuset i Tamokdalen, og den omkomne personen ble båret inn i en ventende bårebil. Letemannskapet sto i stille rekke da bårebilen forlot stedet.

Ikke lenge etter opplyser politiet på stedet at de avslutter gravearbeidet for dagen, men at de planlegger å fortsette torsdag morgen.

Vedkommende  ble  fraktet ned fra fjellet i helikopter i 13.30-tiden onsdag ettermiddag. Det opplyser John Kåre Granheim, politiets innsatsleder i Tamokdalen.

– Vi har gjort funn av en person i skredområdet. Vedkommende vil nå bli hentet ned fra fjellet, sier Granheim.

– Så jobber vi videre med å finne de siste tre også, men vi har værutfordringer som igjen gjør at vi må ta en statusoppdatering om jobben videre utover ettermiddagen, kvelden og natta, fortsetter innsatslederen.

Saken fortsetter under bildet.

FUNN: Politiets innsatsleder John Kåre Granheim opplyser onsdag ettermiddag at det er gjort funn av en omkommet person på Blåbærfjellet i Tamokdalen. Her orienterer Granheim pressen om funnet.

FUNN: Politiets innsatsleder John Kåre Granheim opplyser onsdag ettermiddag at det er gjort funn av en omkommet person på Blåbærfjellet i Tamokdalen. Her orienterer Granheim pressen om funnet. Foto:

Informerer pårørende

Først onsdag formiddag, to uker etter snøskredet som krevde fire menneskeliv, var det trygt nok til å starte selve gravingen på Blåbærfjellet. Det var imidlertid markert for fire skredsøkere, i tillegg til to såkalte Recco-markeringer (skredrefleks, journ.anm.), i forkant av onsdagens innsats. Det gjorde at mannskapet på fjellet kunne konsentrere seg om å grave i et begrenset område.

– Vi var ganske sikre på spesielt det ene funnet. Det er gjort Recco-markeringer to steder. Dette var én av de to, forteller Granheim.

Granheim ønsker ikke å kommentere detaljer knyttet til funnet – verken hvor personen ble funnet, eller hvor dypt vedkommende lå begravd.

– Vi må først få informert pårørende på en skikkelig måte, sier han.

Fortløpende vurdering

Like etter funnet, var det uklart om innsatsen på selve fjellet kunne fortsette. Etter klarvær i formiddagstimene, begynte det å snø i 12-tiden.

– Det er en fortløpende vurdering. Tar vi dem ikke ut, må de være oppe på fjellet til i morgen. Det er ikke en ønsket situasjon, selv om de har utstyr for å klare seg der oppe, sier Granheim.

– Vi er avhengige av flere faktorer for å fortsette – sikt, lys og vindforhold påvirker muligheten for å ta ut innsatspersonell, legger han til.

Artikkeltags