Har fått treff på signaler fra skredsøkere i Tamokdalen

FIKK INN SIGNALER: UNNs ambulansehelikopter søker over skredet i Blåbærsfjellet med sender-/mottakerutstyr hengende under seg fredag formiddag.  Helikopteret fikk inn signaler fra to skredsøkere.

FIKK INN SIGNALER: UNNs ambulansehelikopter søker over skredet i Blåbærsfjellet med sender-/mottakerutstyr hengende under seg fredag formiddag. Helikopteret fikk inn signaler fra to skredsøkere. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Gir opp håpet om å finne overlevende etter at to skredsøkere ble lokalisert.

DEL

Et av helikoptrene som deltar i redningsaksjonen på Blåbærfjellet i Tamokdalen fikk fredag inn signaler fra to forskjellige skredsøkere, melder politiet.

Det var UNNs ambulansehelikopter som fikk inn signalene. Helikopteret har søkt etter signaler med sender-/mottakerustyr hengende under seg.

Har omkommet

Tre finske menn og en svensk kvinne, alle i 30-årene, omkom i skredet på Blåbærfjellet i Tamokdalen onsdag. To helikoptre deltok fredag i leteaksjonen.

På en pressekonferanse fredag ettermiddag sa politiet at de har gitt opp håpet om å finne de fire i live.

- Vår vurdering har hele tiden vært at håpet om å finne noen levende i dette raset, svinner time for time. Det har gått lang tid, og i dag har vi fått bekreftet at de finnes i raset. Vi er sikre på at det ikke er sjanse for å overleve, sier klinikkoverlege på UNN, Mads Gilbert.

SETTES INN: Et Bell-helikopter fra Forsvaret setter to personer inn i skredområdet fredag.

SETTES INN: Et Bell-helikopter fra Forsvaret setter to personer inn i skredområdet fredag. Foto:

Været avgjør

Politiet planlegger å grave etter de savnede, samtidig som letingen fortsetter etter de to andre omkomne.

- Det vil bli gjort forsøk på å grave etter de savnede, samt at det vil bli gjort forsøk på å lokalisere de to andre som det ennå ikke er mottatt signaler fra, skriver politiet.

Fredag ble eksperter fra NVE satt inn på fjellet for å vurdere faren for at det kan gå nye skred.

- Skredvurderinger fra NVE åpner for at mannskaper kan flys inn og ut av skredområdet, skriver politiet.

Det er derfor været som avgjør om letemannskapene kan settes inn. I går gjorde dårlig vær det umulig for helikoptre å fly inn i området, men været var bedre fredag formiddag.

Artikkeltags