Lyktes ikke med å utløse skred i Tamokdalen

Artikkelen er over 1 år gammel

Søndag ettermiddag ble det gjort nye søk fra helikopter i Blåbærfjellet i Tamokdalen. Det ble også gjort forsøk på å løse ut snøskred.

DEL

Fire skiløpere fra Finland og Sverige er fortsatt savnet etter en skitur onsdag 2. januar. Sender/mottakerne til alle fire er lokalisert, og det er satt ned markører.

I de første to sender/mottakerne som ble lokalisert fredag 4. januar, er batteriene utladet. Søndag ettermiddag ble foretatt nye søk fra helikopter for bedre å lokalisere de to første funnstedene ved hjelp av såkalt Recco-utstyr.

– Snøforholdene medførte imidlertid at helikopteret ikke klarte å manøvrere nær nok. Dette søket vil bli gjenopptatt mandag, skriver Troms politidistrikt på Twitter.

Stor skredfare

Det er i tillegg foretatt en ny vurdering av fare for nye skred i det aktuelle leteområdet.

– Skredeksperter har fastslått at fare for nye skred er svært stor. Det har vært forsøk på å utløse skred med lydkanon, såkalt Daisy Bell, uten å lykkes.

Politiet vurderer nå hvordan man skal sikre rasområdet før vi setter inn mannskap på bakken.

– Det mest aktuelle per nå er å løse ut skred ved hjelp av sprengladninger. Forsvaret vil i så fall bistå oss i dette arbeidet.

Melder stabilt og kaldt vær

Sikringsarbeidet fortsetter mandag, men det er foreløpig uklart når dette er ferdig, skriver politiet.

– Forhåpentligvis kan dette arbeidet ferdigstilles tirsdag. Værprognosene tyder på stabilt og kaldt vær fremover, noe som gir anledning til å jobbe i området hver dag fremover.

Artikkeltags