Avblåser nytt forsøk på å lete i Tamokdalen

GJENNOPPTAR LETINGEN: Et Bell 412-helikopter fra Forsvaret letter fra leteaksjonens kommandoplass i Tamokdalen fredag. Søndag formiddag ble det besluttet å gjenoppta letingen, men det ble kort tid senere avblåst.

GJENNOPPTAR LETINGEN: Et Bell 412-helikopter fra Forsvaret letter fra leteaksjonens kommandoplass i Tamokdalen fredag. Søndag formiddag ble det besluttet å gjenoppta letingen, men det ble kort tid senere avblåst. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Været stopper nok en gang søkene i Tamokdalen.

DEL

Det ble søndag formiddag gjort et nytt forsøk på å søke etter de fire som er antatt å ha omkommet i et snøskred på Blåbærfjellet i Tamokdalen.

Et av Forsvarets Bell-helikoptre ble sendt til stedet, men dårlig vær førte til at aksjonen ble avblåst ved 11.30-tiden.

- Vi gjorde et forsøk i dag tidlig, det var et værvindu som så lovende ut, og vi scramblet en del ressurser for å gjøre finsøk på bakken. Dessverre var været så dårlig at vi måtte avbryte. Det ble for krevende å sette personell i området, sier Morten Pettersen, stabssjef i Troms politidistrikt.

Været for mandagen ser heller ikke lovende ut. Derfor skal mye av dagen brukes til å planlegge en ny aksjon på tirsdag, opplyser Pettersen.

- Vi kommer til å bruke mandagen til vurdere en ny innsats på tirsdag. Dette skal vi gjøre sammen med de andre aktørene, slik at vi er klare til tirsdag, dersom været tillater det.

Fire personer savnet

Det var onsdag kveld tre finske menn og en svensk kvinne ble meldt savnet etter å ha vært på tur i området. En stor redningsaksjon ble satt i gang, men dårlig vær og skredfare hemmet letingen.

Fredag fikk et ambulansehelikopter fra UNN inn signaler fra to skredsøkere i området. På en pressekonferanse fredag ettermiddag kunngjorde politiet og UNN at det ikke lenger var håp om å finne de fire i live.

Redningsmannskapene og nødetatene meldte på fredag at det trolig ikke ville bli gjort nye søk i helga på grunn av skredfare og dårlig vær.

Nye værrapporter

Det var nye værrapporter lørdag som gjorde at det søndag ble gjort et nytt forsøk på å gjennomføre søk i fjellet.

På grunn av skredfaren må mannskapene flys inn og ut av fjellet med helikopter.

Snøskredet som gikk på Blåbærfjellet onsdag var rundt 300 meter bredt og 500 meter langt.

Nordlys oppdaterer saken.

Artikkeltags