Kommunister har tagget ned kjøpesenter. - De bør heller spørre først, det er vel vanlig folkeskikk

KAPITALISTFORAKT: Kommunistene i Tjen folket mener kapitalismen må erstattes med kommunisme. Torsdag aksjonerte de på Pyramiden kjøpesenter.

KAPITALISTFORAKT: Kommunistene i Tjen folket mener kapitalismen må erstattes med kommunisme. Torsdag aksjonerte de på Pyramiden kjøpesenter. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Tjen Folket aksjonerer i Tromsø med grafitti.

DEL

Torsdag kveld var det kommet en fersk strek på kjøpesenteret Pyramidens sørlige vegg.

Budskapet Tjen folket akkompagnert med det kjente kommunistsymbolet med hammer og sigd er sprayet med sort maling på veggen. Det er bare noen måneder siden det samme symbolet ble funnet på et busstopp i Tromsø.

Tjen folket er en norsk revolusjonær kommunistgruppe som brøt ut av AKP-ml i 1998. De oppfordrer velgere til å boikotte politiske valg i Norge, fordi det «ikke hjelper». Gruppas medlemmer er vanskelig å identifisere, og det er ingen oppførte navn på medlemmer i Tromsø. På Tjen folkets nettside er det imidlertid skrevet om flere grafitti- og plakataksjoner i Tromsø, sist for tre måneder siden.

Driftsleder Tor Eirik Lium på Pyramiden var ikke klar over taggingen torsdag kveld. Han sier de titt og ofte må fjerne tagger og maling som er kommet opp på veggene.

- Skal bort

- Hva synes du om de som tar seg friheter til å tagge på veggene?

- De bør heller spørre først, så får de enten ja eller nei, det er vel vanlig folkeskikk, spør Lium retorisk.

Han forteller at sørveggen er den mest trafikkerte veggen.

- Det skal bort fra veggen. Dette er jo privat eiendom.

Utfordringen er at bygget er dekket med plater med limte småsteiner. Å fjerne maling er dermed tidkrevende beskjeftigelse.

- Vi bruker en del ressurser på det, sier han.

Selv om vektere trafikkerer området ofte seint på kvelden hadde de ikke meldt inn noe til ledelsen ved Pyramiden.

Glad for at kommunismen er synlig

En ukjent person fra Tjen Folket svarer i en melding at de er glade for at deres gruppe vises i gatebildet.

«Generelt kan vi si at det er mange som har satt opp graffiti for Tjen Folket og at organisasjonen er glad for at kommunismen er synlig i gatebildet. Organisasjonen arbeider for å etablere et ekte kommunistparti i Norge og for å ta makta fra stat og kapital - slik at vi kan få et samfunn uten sult, krig, fattigdom og miljøødeleggelser.»

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken