Kristian Joson Vassnes er ivrig syklist og bruker sykkelen flere ganger for dag. Både for å få sønnen sin til og fra barnehagen, og til og fra begge jobbene sine.

Fredag dro han til Jekta og skulle bare en tur innom jobben.

- Vanligvis parkerer jeg aldri sykkelen ute, men jeg valgte å låse den fast ved hovedinngangen til Jekta. Det er det så mye trafikk og åpent at jeg anså det som trygt, sier han til Nordlys.

Der tok han feil.

- Helt krise

Sykkelen ble låst fast, men da han kom ut to timer senere var den nemlig vekk.

- Jeg ble helt forfær og måtte se meg rundt for å være sikker på om jeg virkelig hadde parkert den der. Jeg kunne ikke tro at den var borte, sier han.

Kristian Joson Vassnes sier han har vært veldig forsiktig med hvor han etterlater sykkelen, ettersom den er viktig som transportmiddel og for å få familielogistikken til å gå opp.

Sykkelen er av merket Cube og koster 8 - 9.000.

- Nå er det jo helt krise og veldig tungvint, sier han, og håper folk kan være ekstra oppmerksom.

To sykler stjålet

Han tok kontakt med Nordlys mandag etter at han oppdaget en annen person som hadde lagt ut på Facebook at en sykkel var stjålet fra Bjerkaker i Tromsø.

- Det var samme sykkel som var stjålet. Det kan jo virke som tyvene er på jakt etter spesielle typer sykler, men det vet jeg ikke.

Han oppfordrer nå alle som eier sykkel om å tenke seg ektra nøye om hvor de låser fast syklene sine.

Politiet i Tromsø kan mandag kveld ikke si noe om det er registrert flere sykkeltyverier enn vanlig i Tromsø den siste tiden, da det er kriminalvakta som fører den statistikken. De er på jobb på dagtid.

De oppfordrer generelt alle til å låse syklene sine forsvarlig.