Gå til sidens hovedinnhold

- Overrasket over meg selv

Artikkelen er over 6 år gammel

Andreas Setting trappet ned treningstimene før årets sesong. Lørdag spurtslo han hardsatsende syklister i Laksvatn.

– Spurten hadde jeg planlagt fra start. Jeg visste det ble å stå mellom meg og Erlend Sundstrøm. Jeg la meg på hjul når det gjensto én kilometer og hadde egentlig god kontroll inn mot målstreken, sier dagens vinner, Andreas Setting.

Tromsø-syklisten var sterkest i det 104 kilometer lange Tour de Lax-rittet som gikk av stabelen på Laksvatn lørdag.

Selv sier hovedpersonen at seieren kom noe uventet på. I år har han nemlig ikke hatt god nok tid til å samle treningstimer på sykkelsetet.

– I år har jeg vært nødt til å trappe ned treningen. Det skyldes i hovedsak jobb og familie. På kveldstid driver jeg sykkelbutikk, så treningsmessig har det ikke vært bra nok.

 –Satser hardt

På startstreken møtte Setting ryttere som har langt flere treningstimer bak seg enn han selv.  Elitelaget Kobba SK med Erlend Sundstrøm i spissen var av mange regnet som favoritter.

– Det var deilig å slå guttene fra Kobba SK. Det er syklister som satser hardt og reiser rundt for å delta i Norgescupen. Det skal likevel sies at de ikke syklet som et lag. Hadde de samarbeidet og kjørt taktikk underveis, hadde nok en av dem vunnet, sier Setting sympatisk. 

Kristoffersen sterkest

I traseen på 54 kilometer var det Trond Kristoffersen fra Tromsø SK som trakk det lengste strået i spurten.

Den rutinerte syklisten, som til daglig jobber i bank, var kald, men fornøyd etter seieren.

– Det var en kald fornøyelse, men alle mann jobbet bra underveis og vi holdt god fart gjennom løypa. Vi dannet en tetgruppe etter den lange stigningen og i spurten var jeg tålmodig og smart, sier vinneren.

Flytter for å satse

I trimklassen vant Andreas Leknessund fra Tromsø SK overlegent. Den 15 år gamle syklisten, rykket i fra og syklet over mållinja i ensom majestet.

- Jeg er ikke en typisk spurter, jeg er bedre i bakker. Derfor måtte jeg gjøre det opp den lange stigningen. Da jeg fikk luke der, bestemte jeg meg for å prøve et solobrudd. Heldigvis holdt det helt inn til mål, sier den unge syklisten til Nordlys.

Etter å ha vist gode prestasjoner i flere sykkelritt har nå Leknessund bestemt seg for å satse.

- Jeg vil finne ut hvor god jeg kan bli og da må jeg satse helhjertet. Derfor har jeg bestemt meg for å flytte ned til Bærum og toppidrettsgymnaset neste høst for å kunne bruke mer tid på sykling, sier Leknessund avslutningsvis.

Kommentarer til denne saken