Her forbereder de innrykk av 5.000 tromsøværinger i helga

AKTIV HELG I VENTE: Flere hundre var samlet på Charlottenlund i fjor. I morgen braker det løs igjen. Foto: Emi kjeldsberg.

AKTIV HELG I VENTE: Flere hundre var samlet på Charlottenlund i fjor. I morgen braker det løs igjen. Foto: Emi kjeldsberg.

Artikkelen er over 2 år gammel

Til helga kan du få blant annet prøve deg på vikingleker på Charlottenlek.

DEL

Lyst til å spille fotball i oppoverbakke? Hoppe i kjempeparadis? Eller finne fram din indre viking og prøve deg på vikingleker? Det har du muligheten til i Charlottenlund aktivitets- og friluftspark i Tromsø førstkommende helg.

Da arrangerer kommunen Charlottenlek, det som tidligere var Tromsø Sykkelfestival.

– Årets festival er egentlig helt forandret. Den er dobbelt så stor, utvidet med én dag og skal handle om langt mer enn sykkel. Vi har endret sykkelfestivalen i år fordi vi har ønsket å lage en skikkelig aktivitetshelg for Tromsøs innbyggere, som kan inspirere til å være i fysisk aktivitet også andre dager i året. Søndagen blir som sykkelfestivalen slik folk kjenner den. Lørdagen er dedikert til andre aktiviteter, sier Gjert-Henrik Vedeler, kommunikasjonsrådgiver i Byutvikling i Tromsø kommune.

– Og det viktigste av alt er at det hele er gratis, legger han til.

Henter fram styltene igjen

Vedeler forteller at hovedaktiviteten på lørdagen er deltakelse i Tromsøkarusellen. Men denne dagen skjer det også mye annet som ikke innebærer konkurranse. De ansatte i kommunen har nemlig vridd hodene sine for å prøve å finne på uvanlige og artige aktiviteter, og tilbyr 35 ulike aktiviteter i løpet av helga. 

Se bildene: Disse var på sykkelfestival i fjor

– Blant annet har vi hentet fram styltene fra 80-tallet, de siste ukene har vi laget 20 par med stylter. Folk kan låne disse og være med i stylte-hinderløp. Til helga kan folk også oppleve noe vi tror vi er de eneste i landet som tilbyr, «ekstremparadis» pump-trackbanen på Charlottenlund. Vi skal altså lage mange paradis i den banen folk vanligvis sykler i. Vi tenker at både barn og voksne kan synes det er gøy å hoppe paradis her, sier Vedeler.

– Vi skal også arrangere noe så corny som skråfotball, altså å spille fotball i akebakken. Da gjelder det å sparke oppover. Med været som er ventet til helga blir det trolig vått i bakken og enda vanskeligere, men det er desto bedre, legger han til og  smiler.

En rekke lag og foreninger skal også delta, og skal vise frem det de driver med. 

– Så det blir ikke bare tøys og moro. Dette skal være en utfordrende, morsom helg hvor folk får vært i aktivitet samtidig som delærer noe. Blant annet kan folk også få reparert syklene sine gratis.

UVANLIGE AKTIVITETER: Den siste tida har Tromsø kommune laget rundt 20 styltepar. De skal lånes ut på Charlottenlund til helga, på aktiivtetsfestivalen Charlottenlek. - Å gå på stylter er som å sykle, har man først lært det sitter det, sier Gjert-Henrik Vedeler, kommunikasjonsrådgiver i Byutvikling.

UVANLIGE AKTIVITETER: Den siste tida har Tromsø kommune laget rundt 20 styltepar. De skal lånes ut på Charlottenlund til helga, på aktiivtetsfestivalen Charlottenlek. - Å gå på stylter er som å sykle, har man først lært det sitter det, sier Gjert-Henrik Vedeler, kommunikasjonsrådgiver i Byutvikling. Foto:

Regner med over 5000 oppmøtte

På lørdag kan folk blant annet få med seg vikingleker som tautrekking og bueskyting, barnevognrace, discgolf og sandvolleyball.

– Charlottenlek er i størst grad ment for barnefamilier, men det blir også aktiviteter som passer for voksne og pensjonister – som petanque. Jeg tror denne helga vil by på noe for enhver smak. Vi regner med at 5000- 6000 mennesker vil komme. Det er ikke meldt så veldig bra vær, men vi tror ikke det er noen hindring. Tromsøfolk vet å kle seg, sier Vedeler og smiler.

Lokale kjøpmenn selger mat på arrangementet, og ifølge Vedeler er dette det eneste som vil koste penger.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken