I dag blir fylkesrådet i Troms og Finnmark fulltallig igjen når Ronald Wærnes (Sp) blir ny fylkesråd for økonomi, språk og kultur. Wærnes kommer fra stillingen som ordfører i Båtsfjord kommune.

Agnete Masternes Hanssen (Ap) blir ny fylkesråd for samferdsel, skriver fylkeskommunen i en pressemelding. Masternes Hanssen sitter i sentralstyret til AUF og har tidligere vært fylkessekretær for AUF i Finnmark. Frem til i dag har hun jobbet som sykepleier i Porsanger kommune.

Det blir også noen endringer i ansvarsområdene for de sittende fylkesrådene. Fylkesråd Karin Eriksen (Sp) overtar det politiske ansvaret for plansaker, og blir dermed fylkesråd for plan, næring og miljø, mens fylkesråd Bjarne Rohde (SV) fortsetter med samme politiske portefølje (utdanning), men endrer sin tittel til fylkesråd for kunnskap og integrering.

I tillegg blir Randi Lillegård (Ap) utnevnt ny politisk rådgiver for fylkesrådslederen. Hun tar permisjon fra stillingen som fylkessekretær for Arbeiderpartiet i Troms.

– Jeg er veldig glad for å ha fått laget på plass, og for at vi har fått et nytt og sterkt lag som skal jobbe for framtiden i vår region. En region som dessverre også preges av en økende og høy gjennomsnittsalder hos innbyggerne i mange kommuner. Derfor er det med ekstra stor glede jeg presenterer en erfaren 25-åring som ny fylkesråd, og at vi får unge med for å styre vårt samfunn. Det nye fylkesrådet skal bygge en politikk framtiden, og da må vi ha de unge med oss i beslutningsprosessene, sier fylkesrådsleder Bjørn Inge Mo (Ap).