Legger ned sydenfly som ble for dyr, mens en gammel traver fortsatt slår an: – Svært mange skal hit i sommer

NY VINNER: Split i Kroatia gjør comeback som direktedestinasjon fra Tromsø neste sommer. Og pågangen er stor, sier reisebyråene.

NY VINNER: Split i Kroatia gjør comeback som direktedestinasjon fra Tromsø neste sommer. Og pågangen er stor, sier reisebyråene. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Jula er høytid for å planlegge sommerferien. Det merker reiseselskapene på nyåret.

DEL

Palma de Mallorca er ute. Inn kommer Split i Kroatia og Antalya i Tyrkia. Ta med den gamle traveren Chania på Kreta og Burgas i Bulgaria, så har du fasiten for sommerens charterdestinasjoner direkte fra Tromsø.

Og nå begynner folk virkelig å hive seg til for å spikre sommerferien, forteller Carina Sørensen, selgerleder på Ticket i Tromsø. Hun tror mange bruker jula for å planlegge hvor sommerferien skal gå.

– Desembermåneden er passelig rolig. Så slår det til i januar. Da er det fullt kjør, sier Sørensen.

Kroatia i vinden

Neste sommers vinner blant direkteflyene fra Tromsø er Kroatia, mener reisebyråsjefen. Etter noen års pause er nemlig Kroatias andre største by tilbake som direkterute fra Tromsø.

– Da Kroatia ble lansert hadde vi en storm av henvendelser. Det ble veldig stor pågang umiddelbart. Det er tydelig at det er en etterlengtet destinasjon, sier Sørensen.

– Det er også min favoritt, om jeg skal velge én. Maten er god, en blanding av italiensk og gresk. Det er rimelig å leve der og folkeslaget er fantastisk.

Sydenflyene fra Tromsø sommeren 2018

 • Burgas, Bulgaria med Apollo (6. juni - 8. august)
   
 • Chania, Hellas med Apollo (29. april - 7. oktober)
   
 • Chania, Hellas med TUI/Ving (20. mai - 16. september)
   
 • Alanya, Tyrkia med Ving (25. juni - 6. august)
   
 • Split, Kroatia med Apollo (27.juni - 8. august)

Mallorca kuttet

Totalt sett er det penger å spare på å velge Kroatia, mener Sørensen.

– Hotell og flyprisene er noenlunde de samme, men du bruker mindre penger på å være i Kroatia.

Og det er nettopp prisene som gjør at Ving gjør endringer i sitt Tromsø-program for sommeren 2018. Etterspørselen etter Mallorca, som du i fjor kunne reise direkte til, var rett og slett for dårlig.

– Det er et kostbart reisemål, som dessverre ikke nappet i markedet. Da har vi større tro på Tyrkia som er på full fart tilbake. Vi har sett tendenser til dette lenge, og trenden har fortsatt, sier informasjonssjef i Ving, Siri Røhr-Staff, til Nordlys.

Og selvfølgelig Kreta, da. Destinasjonen som nordmenn bare ikke blir lei av. Både nevnte Ving, som samarbeider med reiseoperatøren TUI om et direktefly til Chania, og Apollo viderefører sine direkteruter til den greske ferieøya.

– Kreta er en av sommerens store ferievinnere. Svært mange nordmenn skal dit i sommer, sier Røhr-Staff i Ving.

SOMMERRUSH: Carina Sørensen på Ticket i Tromsø, byens eneste reisebyrå som fortsatt har åpne dører på gateplan, forteller om stor pågang blant annet på Kroatia for sommeren 2018.

SOMMERRUSH: Carina Sørensen på Ticket i Tromsø, byens eneste reisebyrå som fortsatt har åpne dører på gateplan, forteller om stor pågang blant annet på Kroatia for sommeren 2018. Foto:

Artikkeltags