Småfly har styrtet i sjøen ved Svolvær - to personer døde

REDNINGSAKSJON: Alle nødetatene er satt i sving etter melding om en flystyrt utenfor Svolvær lufthavn søndag kveld. To personer er bekreftet omkommet.

REDNINGSAKSJON: Alle nødetatene er satt i sving etter melding om en flystyrt utenfor Svolvær lufthavn søndag kveld. To personer er bekreftet omkommet. Foto:

To personer omkom da et småfly havarerte like etter avgang fra Svolvær lufthavn.

DEL

TROMSØ/SVOLVÆR (Nordlys/Lofotposten): Et småfly har styrtet i sjøen ved flyplassen i Svolvær i Lofoten, melder politiet klokken 20.55 søndag kveld.

- En redningsaksjon pågår nå med alle nødetater, skriver operasjonssentralen i Nordland politidistrikt på Twitter.

To personer er funnet omkommet, bekrefter politiets innsatsleder Line Lysvoll overfor Lofotposten. Politiet jobber søndag kveld med å kontakte pårørende, forteller Bent Are Eilertsen, stabssjef i Nordland politidistrikt.

- Vi mener å kjenne identiteten til de to som er omkommet, sier Eilertsen til Nordlys.

Skal være fra Tromsø

Ifølge iTromsø skal ulykkesflyet være hjemmehørende i Tromsø.

- Vi frykter at det er ett av Tromsø flyklubbs fly, men vi har ikke fått det endelig bekrefter, sier Yngve Johnsen, leder i Tromsø flyklubb, til Nordlys.

Politiet i Nordland har også opplysninger om at flyet skal være fra Tromsø, men det er foreløpig ikke bekreftet.

Hovedredningssentralen (HRS) i Nord-Norge opplyser at flyet havarerte like etter avgang i 20.30-tiden søndag kveld.

- Et småfly med to personer tok av fra Svolvær lufthavn og havarerte ganske kort tid etter. Vi fikk meldingen hit klokken 20.35 og det ble satt i gang redningsaksjon med redningsbåten fra flyplassen, redningsskøyta «Sundt Flyer» fra Svolvær, ambulansehelikopter fra Evenes og et Sea King-helikopter fra Bodø, sier Frode Iversen, redningsleder ved HRS.

Han kan videre opplyse at flyvraket og de to personene ble funnet klokken 20.48. De ble deretter transportert med redningsskøyta til Svolvær og overlatt til helsevesenet.

Hurtigruteskip i aksjon

Bjørn Sverre Opsahl, lufthavnsjef på flyplassen i Svolvær, forteller at det dreier seg om et såkalt GA-fly - et lite firesenters småfly.

- For flere detaljer må dere kontakte politiet, sier Opsahl til Nordlys.

Hurtigruteskipene «Trollfjord» og «Nordkapp» deltok også i redningsaksjonen, opplyser Rune Thomas Ege, kommunikasjonssjef i Hurtigruten

- «Trollfjord» var på vei ut fra Svolvær da de fikk nødmelding viderebrakt fra Bodø. Både de og «Nordkapp» satte i gang beredskapsplanene om bord. De fikk oppbemannet med flere folk i diverse nøkkelposisjoner, gjorde klar redningsbåt og satte kurs mot havaristen, sier Ege.

Luftfartstilsynet varslet

Avinor har varslet Luftfartstilsynet som igjen varsler Statens havarikommisjon for transport (SHT). Det forteller Lasse André Vangstein, kommuniksjonsrådgiver i Avinor.

- Vi har gjort det vi skal og må etter en slik hendelse. Vi har også stilt med mannskap i redningsarbeidet, sier Vangstein.

Politiet i Nordland har satt stab søndag kveld og nå innledet etterforskning av styrten, men har forleøpig ingen opplysninger om hva som forårsaket ulykken.

Tips Oss
TLF 77610500 SMS/MMS 2470 kode NORDLYS Epost tips@nordlys.no Send video

Artikkeltags