– Et seilfly har styrtet sørvest for Nikkaluokta. Piloten hoppet ut fra flyet og overlevde. Passasjeren, en 18-årig mann fra Kiruna, ble natt til tirsdag bekreftet omkommet.

Det melder NSD.se på sine hjemmesider.

Nikkaluokta er bare noen mil fra grensa til Norge, vest av Kiruna i Nord-Sverige. Ifølge NSD var to personer om bord. Piloten kom seg ut, mens det ble satt igang redningsaksjon for å finne den savnede passasjeren. Piloten skal ha hatt fallskjerm, melder avisen.

OPPDATERT: Klokken 20.45 melder NSD at passasjeren skal være funnet. Det er foreløpig usikkert i hvilken tilstand.

Litt senere skriver NSD at passasjeren ble påtruffet i terrenget. Vi vet foreløpig ingenting om skadeomfanget på vedkommede. Søket er avsluttet.

Klokka 01.00 melder nsd.se at passasjeren ble funnet omkommet samme med hoveddelen av flyvraket.

Informasjonsmedarbeider Börje Öhman sier til NSD at politiet skal avhøre piloten.

– Vi har funnet piloten og han er såpass uskadet at han er igjen på stedet. Jeg tror mine kolleger kommer til å gjøre et kort avhør av ham. Han burde ha en del opplysninger.

Flyet skal ha brutt sammen under flyging, og vrakdeler er funnet flere steder i terrenget. Ifølge Norbottens Kuriren skal flyet ha delt seg i to mens det var i lufta. Flykroppen ble funnet på en plass som heter Paltatjåkka, sør for Pirttivuopio flyplass. Ulykkesflyet har deltatt i et seilflystevne som arrangeres i Pirttivuopio hver påske, ifølge Kuriren.

Meldinga om flystyrten kom inn til alarmsentralen klokken 17.00 mandag ettermiddag.

Kallaxflyg hadde ett helikopter i lufta,den svenske redningstjenesten, og fjellbergere samarbeidet med politiet for å finne den savnede.