Gå til sidens hovedinnhold

Klar for VM – vil ta Sverige før han erobrer Norge

Artikkelen er over 6 år gammel

Tromsø-hopperen Jonas Sloth Sandell er med i den svenske troppen som reiser til junior-VM i Kasakhstan i februar.

19-åringen legger ikke skjul på at han blir inspirert av resultatene til kameraten Johann André Forfang.

– Det Johann har gjort i det siste er helt rått, sier Sandell.

Med uttaket av Sandell har Tromsø Skiklubb hopp med to deltakere i junior-VM. Duoen hoppet sammen i Tromsø før de flyttet til Trondheim for å gå på Heimdal videregående skole.

– Johann har trent lenger enn meg og ligger foran meg i utviklingen. Jeg gleder meg til å treffe Johann i Kasakhstan. Vi har ikke pratet sammen siden romjula.

Lader opp på Mo

Sandell har ikke fått det til å stemme i bakken denne sesongen. Derfor har han prioritert trening foran konkurranser. For øyeblikket befinner han seg i Mo i Rana, der han trener sammen med den svenske landslagstreneren Trond Jøran Pedersen. Mannen som fikk Jan Boklöv opp i verdenstoppen.

– Jeg har tro på at det han gjør er rett. Mener Trond Jøran at jeg kan bli best i verden, har jeg muligheten. Han har unike kunnskaper om hopp. Men jeg er innstilt på at vi må bruke litt tid, sier 19-åringen.

Han føler at det begynner å løsne litt.

– Derfor vurderer jeg å hoppe i norgescupen til helga før jeg reiser på COC-renn uka før junior-VM, fortsetter Sandell.

At VM for seniorer går i Falun stresser han ikke med.

– Det er en bonus om jeg får delta der. Jeg har mange år igjen som hopper etter det mesterskapet og det kommer mange store renn seinere. Det viktigste for meg er at jeg tar tiden til hjelp for å bli god.

Blir norsk igjen

Han legger ikke skjul på at det er en fordel å hoppe for Sverige.

– Den dagen jeg føler meg klar til å hoppe internasjonalt, kan jeg reise på dagen. Jeg slipper å gå veien via nasjonale konkurranser for å få sjansen i COC-cupen. Det måtte jeg ha gjort i Norge. Veien i Norge er lengre.

Samtidig innrømmer Sandell at han kan komme til å bli norsk igjen.

– Det er en del av en langsiktig plan. Akkurat nå er det en fordel at jeg kan konkurrere for Sverige. Går det som jeg håper, kan jeg hoppe for Norge igjen om noen sesonger. Men først og fremst må jeg stablisere meg på et høyt nivå slik at de legger merke til meg i Norge. Klarer jeg det, er sjansen større for at jeg blir norsk igjen, sier Sandell.

Kommentarer til denne saken