Ni personer omkom i flystyrt ved Umeå. Löfven: Stor sorg

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Statsminister Stefan Löfven: Stor sorg!

DEL

Et småfly med ni fallskjermhoppere om bord har styrtet utenfor Umeå i Sverige. Myndighetene bekrefter at alle om bord døde.

– Jeg kan bekrefte at samtlige om bord har omkommet. De pårørende er varslet, sier Gabriella Bandling, pressekontakt på Region Västerbotten, til Aftonbladet.

Flyet styrtet på øya Storsandskär i Umeåelven, like sør for Umeå flyplass, nord i Sverige.

Lokale medlemmer

Ifølge det statlige flyplassforetaket Swedavia tok flyet av fra Umeå flyplass klokken 13.33. Den første meldingen kom til politiet klokken 14.09.

Flyet var av typen GippsAero GA8 Airvan og hadde fallskjermhoppere om bord. Conny Qvarfordt i redningstjenesten sier til Aftonbladet at flyet tilhørte den lokale fallskjermklubben.

Daniel Lindblad i Det svenske sjøfartsverket sier til Sveriges Radio at flyet skal ha krasjet på en øy, to kilometer fra flyplassen. Det skal være flere hytter og hus på den rundt to kilometer lange øya, men disse ble ikke truffet av flyet. Beboere på øya hjelper nå politi og redningstjeneste ved ulykkesstedet.

Sjøfartsverket oppgir at flere personer ringte inn meldinger om at flyet hadde gått ned.

Statsministren i sorg

Sveriges statsminister Stefan Löfven er orientert om ulykken.

– Det var med stor sorg jeg mottok beskjeden om det styrtede flyet utenfor Umeå. Jeg tenker på de omkomne og deres pårørende i denne stund, sier Löfven til nyhetsbyrået TT.

– Regjeringen er i nær kontakt med de berørte myndigheter, og det er nå viktig å finne årsaken, sier Löfven.

En video Aftonbladet har fått fra et vitne viser et fly som går tilnærmet loddrett ned mot bakken med nesen først i svært høy fart.

Artikkeltags