TILs daglige leder Kristian Høydal er en av mange norske supportere som er på plass i Madrid for å følge Champions League-finalen mellom favorittlaget Liverpool og Tottenham lørdag kveld.

– Det er jo årets høydepunkt. Champions League er jo det ypperste og kvasseste som er av turneringer, så vi gleder oss. Det er god stemning i byen og mange Liverpool-supportere her. Foreløpig har vi ikke sett så mange i hvitt, det er mye rødt, sier Kristian Høydal til Nordlys.

Føler med lurte supportere

Han og seks andre kamerater landet i Spania torsdag kveld. Fredag formiddag ble tilbrakt i den spanske hovedstaden Madrid.

Overnatting har de ordnet privat.  

– Det er så dyre hotellrom i Madrid denne helga at vi gjennom noen kontakter har fått tilgang på en leilighet. Vi er syv stykker som skal bo der, så det blir soving på madrasser på gulvet, så det blir hyggelig, sier Kristian Høydal.

Nordlys har omtalt at en rekke supportere har blitt svindlet i ønsket om å sikre seg billett til finalekampen. Ifølge internasjonale medier er prisen på svartebørsbilletter fra 30.000 til 250.000 kroner.

Selv har Høydal og kameratene hentet ut sine billetter, som de har fått mulighet til å kjøpe gjennom at de eier en losje på Liverpools hjemmebane Anfield.

– I den grad noe har vært stress, så er det jo akkurat det med å få hentet ut billettene. Gjennom sesongkortene på Anfield har vi fått tilgang på å kjøpe billetter, og timingen var god med denne helga, så alle benyttet seg av muligheten. Nå har vi fått dem, og det føles jo bra, sier Høydal.

– Det er jo verdipapirer ...

– Ja, vi har egen «bodyguard» som passer på dem nå, humrer Høydal, som føler med supporterne som er svindlet.

– Jeg har fått med meg at en del nordmenn er lurt, og det er jo fryktelig kjedelig at noen skal oppleve sånt, sier han.

Liker ikke favorittstempel

Liverpool kommer til finalen i Madrid som store favoritter etter en veldig sterk sesong i Premier League, der klubben ble slått på målstreken av Manchester City. Både Liverpool og Tottenham sto for utrolige snuoperasjoner i returkampene i sine semifinaler og sikret finaleplass. Nå er han og kameratene klar for mer dramatikk.

– Det er jo derfor vi er her, for å oppleve spenningen og stemningen. Liverpool er jo favoritt, jeg er ikke akkurat veldig glad for det, men vi må jo ha trua. Vi er optimistisk, men ikke selvsikker, så får vi se om det blir stor jubel eller en stor nedtur, sier Kristian Høydal.