Gå til sidens hovedinnhold

Svært dramatisk natt - flere evakuert etter jordras

Artikkelen er over 1 år gammel

Politiet i Nordland kan melde om at det har gått flere jordras i Narvik-området mandag kveld og natt til tirsdag.

Ifølge avisa Fremover skal det ha kommet inn tips til politiet om at to personer i en privatbolig befinner seg i området.

– Vi hadde et ambulansehelikopter på tur for å sjekke en adresse der det bor to personer som vi ikke har kommet i kontakt med. En av innringerne mener at huset kan ha blitt tatt i raset. Men på grunn av lavt skydekke og en høyspentledning tvers over fjorden kan ikke helikopteret lande. Det ser ikke ut til å være noen fare da huset er helt og det er lys i vinduene, men vi har ikke kommet i kontakt med de to personene.

Flere ras

Den første meldingen om ras kom klokken 23:11 mandag kveld om at det var gått et jordras over Beisfjordveien.

– Raset har gått ved indre Katleberget. En innringer forteller at det går flere ras i området, skrev politiet på Twitter.

Senere på natta ble det også meldt om et ras ved Storvannet i Ballangen. Dette raset stengte en vei, og var 1,5 meter høyt og rundt 40 meter bredt, ifølge politiet.

– Ingen hus eller hytter i traseen raset har tatt, opplyste politiet, som også la til at det var flere fritidsboliger i området og at hvem som befant seg der ble kartlagt.

Flere evakuert

Ifølge Fremover skal Beisfjordveien ved Indre Katleberget være stengt inntil videre.

Derfra ble det iverksatt flere tiltak, deriblant evakuering av beboere. Politiet hadde tre båter i området som forsøkte å lokalisere hvor raset var gått.

– Mørke og svært store nedbørsmengder vanskeliggjør dette, meldte politiet.

Sju personer ble etter hvert evakuert, tre av seg selv mens de resterende fem, samt en hund og en kanin ved hjelp av politiet. Samtlige ble fraktet til Narvik.

I morgentimene tirsdag opplyser politiet at de avslutter på stedet og at det ikke blir mer arbeid i området før det er vurdert av geolog.

Til Fremover forteller operasjonsleder Ivar Bo Nilsson at området er tydelig sperret, og ber folk holde seg unna.

– Vi sender ikke mannskap inn i området med fare for egen sikkerhet og voldsomt regn i området. Men Havnevakta og et kystvaktskip er på tur for å få en oversikt over hva som har skjedd.

Kommentarer til denne saken