Nye meldinger om isbjørn - advarer folk på Svalbard

TETT PÅ: Denne binna med unger måtte to ganger jages bort av Sysselamannen. Bildet er tatt av øyenvitne Hans Petter Sørensen. Et fantastisk syn, sier han selv.

TETT PÅ: Denne binna med unger måtte to ganger jages bort av Sysselamannen. Bildet er tatt av øyenvitne Hans Petter Sørensen. Et fantastisk syn, sier han selv. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Flere nærgående isbjørner på Svalbard.

DEL

Sysselmannen fikk søndag melding om en mulig isbjørnobservasjon på Platåberget. Sysselmannen undersøker området med helikopter og ber folk om å holde seg unna inntil videre.

Ved 15-tida var området undersøkt. Det ble ikke gjort observasjoner.

Sysselmannen oppfordrer likevel folk som ferdes i terrenget rundt Longyearbyen om å være oppmerksomme og ta sine forholdsregler når det gjelder isbjørn.

Det har vært flere observasjoner av isbjørn denne måneden.

I midten av september ble en binne med unger observert i Adventdalen. Samtidig ble et turfølge meldt savnet. Det viste seg at de hadde snudd på grunn av isbjørnobservasjoner, og ble funnet utslitt men uskadd.

Bjørnen ble senere bedøvet og flyttet til Nordaustlandet med helikopter. Den hadde da vært inne i flere hytter og gjort skade.

I starten av september måtte Sysselmannen to ganger stenge veier etter observasjon av en isbjørnbinne med unger. Bjørnene ble begge gangene jaget vekk med helikopter.

MVI_3849 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken