Gå til sidens hovedinnhold

Tre scooter-førere alvorlig skadd etter å ha gått gjennom isen

Artikkelen er over 4 år gammel

Scooterfølget på ni personer skulle krysse en fjord på Svalbard.

Et scooterfølge med ni personer gikk gjennom isen på Tempelfjorden på Svalbard i 18-tida. Det meldte Hovedredningssentralen i Nord-Norge (HRS).

I 22-tiden viser det seg at tre av disse har alvorlige skader.

– Vi har fått inn fire pasienter til sykehuset i Longyearbyen. Tre har alvorlige skader, mens én har moderate skader. Vi har i tillegg fått beskjed om at én til er på vei, sier pressevakt ved UNN, Jan Fredrik Frantzen til NRK.

Første meldte HRS at det dreide seg om åtte rusisske statsborgere, men klokka 19.10 jursterte de tallet på involverte til ni.

Alle gjort rede for

Sysselmannen på Svalbard sendte umiddelbart ut sine to helikoptre etter å ha fått melding om hendelsen. Klokka 18.25 hadde det første helikopteret plukket opp fire personer fra sjøen, og litt senere fant det andre helikopteret to til.

De tre andre ble funnet i live av et annet scooterfølge.

- Alle ni er nå tilsynelatende gjort rede for. Fire er på sykehus i Longyearbyen, sier redningsleder Frode Iversen til Nordlys i 19.45-tida.

To befinner seg ombord på Kystvaktskiper «KV Svalbard». Én av dem skal være i god behold, den andre behandles for avkjøling.

De tre som ble funnet av et scooterfølge var formelt meldt savnet en stund, ettersom det tok tid å bekrefte at disse var en del av det russiske scooterfølget.

- Siden de tre siste ikke er sikkert identifisert, setter Sysselmannen i gang et søk med dykkere fra «KV Svalbard» i råken, fortalte redningsleder Iversen i 19.45-tida.

Klokka 20.40 meldte Hovedredningssentralen at de siste personene også var identifisert som medlemmer av scooterfølget.

- De blir fløyet inn til Longyearbyen med helikopteret til Sysselmannen.

Frantzen  vet ikke kjønnet på de involverte personene.

Turister på tur

Ifølge Svalbardposten dreier det seg om russiske turister på besøk på Svalbard.

Følget på syv scootere gikk gjennom isen i en råk mellom Murdoch og Kapp Schoultz.

Kommentarer til denne saken