- De vandret i gatene i morges

Isbjørnsbinna og de to ungene ligger i ro rett utenfor Longyearbyen, mandag.

Isbjørnsbinna og de to ungene ligger i ro rett utenfor Longyearbyen, mandag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Isbjørnene som har vært på besøk i Longyearbyen de siste dagene, viste seg igjen tidlig i dag morges. Nå befinner de seg noen kilometer utenfor byen.

DEL

- Fotspor etter bjørnene og de to ungene hennes ble observert ved UNIS tidlig i dag morges, deretter ble det observert spor ved Kuhaugen og Isdammen, som tydet på at de var på vei ut av byen, opplyste sysselmann Kjerstin Askholt tidligere i dag via sysselmannens nettsider.

Isbjørnene er nå ute av tettbebygd område.

- Politiet er ute med folk nå og holder dem under oppsyn, men det er utfordrende snødrev og mørkt, så det er vanskelig. Vi får ikke tatt noen nye bilder for øyeblikket heller, sier Terje Carlsen, kommunikasjonsrådgiver for sysselmannen.

Befinner seg i Endalen

Isbjørnene har skapt mye oppstyr de siste dagene, etter å ha blitt observert i tettbebygde strøk opptil flere ganger. Nå befinner de seg i Endalen, noen kilometer øst for Longyearbyen.

- Endalen er ikke bebodd, så akkurat nå har vi saken under kontroll. Det vi ber om er at folk er oppmerksomme og holder seg oppdatert rundt situasjonen.

LES OGSÅ: Her jages isbjørnbinna med sine to unger

Var på vei i riktig retning

Sysselmannen har brukt helgen til å jage bort bjørnene med snøscooter og helikopter, og håpet var at bjørnene skulle finne veien vekk fra tettbebyggelsen. Mandag kveld ble de imidlertid observert på nytt, og situasjonen vil bli revurdert etter at været stilner.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken