Slik så det ut etter isbjørnens herjinger: Knuste vinflasker, ødelagt inventar og oppspist sjokolade

RASERT: Slik så det ut på tørrvarelageret på Isfjord radio etter at en isbjørn brøt seg inn natt til søndag.

RASERT: Slik så det ut på tørrvarelageret på Isfjord radio etter at en isbjørn brøt seg inn natt til søndag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Tok for seg i matlager.

DEL

En isbjørn brøt seg natt til søndag inn i tørrvarelageret på Isfjord Radio på Spitsbergen. Etter å ha tatt for seg av sjokolade, knust inventaret og flere vinduer, samt strødd mat- og drikkevarer utover, rømte bjørnen gjennom et vindu.

Det var Svalbardposten som først omtalte saken.

Rasert

Den store hannbjørnen var inne på lageret i flere timer. Da det ble gjort opp status etter det ubudne besøket lå brusbokser og esker med matvarer strødd, sammen med ødelagte hylleseksjoner. I tillegg til å forsyne seg med en pose sjokolade, knuste isbjørnen flere vinflasker. Den hadde også rørt flere sekker med matavfall.

Stasjonssjef på Isfjord radio, Malin Stark, oppdaget isbjørnen ved syvtiden søndag morgen. Hun sier hun ikke ble redd.

– Nei, ikke akkurat redd. Men det ble et adrenalinrush da det gikk opp for meg at bjørnen fortsatt var i bygningen Jeg gikk inn og vekket guiden som er her sammen med noen gjester, sier Stark til NRK.

Skremt av helikopter

Stark varslet Sysselmannen om isbjørnen. Sysselmannens helikopter ankom Isfjord radio rundt 09:30-tiden, og helikopterstøyen skremte trolig isbjørnen, som klatrert ut av et vindu, rømte åstedet og la på svøm.

Isfjord radio ligger på Kapp Linné på Spitsbergen, vest for Longyearbyen og Barentsburg, og ble opprinnelig bygget som en radiostasjon. I dag er radiodriften fjernstyrt fra fastlandet, og deler av bygningsmassen brukes som hotell. Det skal ha vært ti gjester og fem ansatte på stasjonen natt til søndag.

Ifølge NTB returnerte isbjørnen søndag kveld.

– Vi vurderer ulike tiltak for å få bjørnen bort fra området. Det kan enten være at vi prøver å skremme den bort eller bedøve den og fly den langt vekk med helikopter. Dette vil skje i samarbeid med en isbjørnekspert, uttalte Vidar Arnesen, fungerende sysselmannsoverbetjent, til NTB ved 21-tiden.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken