Fylkesnes klar for nestlederkamp i SV

KANDIDAT: Torgeir Knag Fylkesnes vil ta opp kampen om nestledervervet i SV.

KANDIDAT: Torgeir Knag Fylkesnes vil ta opp kampen om nestledervervet i SV. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Både Kari Elisabeth Kaski og Torgeir Knag Fylkesnes stiller som nestlederkandidater etter Snorre Valen, som i september varslet at han ikke tar gjenvalg.

DEL

– Hvis SV vil ha en sånn nestleder som jeg blir, så er jeg klar, sier stortingsrepresentant Torgeir Knag Fylkesnes til Klassekampen.

– Hvis Torgeir går ut nå, så er det ingen grunn til å legge skjul på at jeg også er klar og har sagt til valgkomiteen at jeg ønsker å bli nestleder, sier Kari Elisabeth Kaski.

Kaski (31) er tidligere partisekretær for SV og representerer i dag Oslo på Stortinget og sitter i SV-ledelsen som AU-medlem. Hun kommer fra Kirkenes og har sin politiske bakgrunn fra miljøbevegelsen. Knag Fylkesnes (43) representerer Troms på Stortinget og er særlig engasjert i distrikts- og næringspolitikk.

Kaski er finanspolitisk talsperson i SV og sitter i finanskomiteen på Stortinget. Hun forteller at den viktigste saken for henne nå er den økonomiske politikken.

– Altså få til en mer omfordelende og utjevnende politikk i Norge, sier hun.

Fylkesnes, som står bak SV-kampanjen «Ja til Nord-Norge», lanserer seg selv som en som kan breie ut SVs profil.

– SV må være mer enn klimakutt og offentlig sektor, sier han.

Fylkesnes mener SV har et «enormt uforløst potensial» på politikkområder som distrikt, fiskeri, landbruk, næring og industri.

Valget blir tatt på SVs landsmøte i på Gardermoen i slutten av mars neste år, og valgkomiteens innstilling er ennå ikke klar. Det er ventet at kjønn blir en del av diskusjonen i komiteen, forteller komitéleder Sunniva Holmås Eidsvoll.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken