- Faktum er at det ble kaos på Coop Mega fordi det ble oppsalg i Nettavisen, forklarer kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis i Coop Mega til Nettavisen søndag.

Fredag skrev Nettavisen Nettavisen om Coop Mega som dumpet prisene på smågodt. Bakgrunnen var et varslet jubileumssalg der prisen på smågodt ble skrudd ned fra 149 til 30 kroner kiloen.

Ifølge E24 var Fredrikstad blant byene hvor kjeden røk på en godterismell og gikk tomme for snop lørdag.

Så billig har ingen dagligvarekjede solgt smågodt siden den store priskrigen påsken 2016.

Flere lesere forteller Nettavisen at de møtte tomme godterihyller lørdag.

- Kun for å lure kunder til butikkene, forteller en leser og sender over bildet du ser i toppen av saken, før han fortsetter.

- Tok meg derfor en tur ned på den lokale Coop Mega på Amfi Moss i dag, og tror du ikke at det var tomt for smågodt der. Dette var til og med før klokka hadde passert 12 på formiddagen!

- Her får Coop Mega mye gratis omtale/reklame, og så leverer de ikke det de lover i det hele tatt. Har full forståelse for at det kan gå tomt utover dagen, men etter et par timer? Nei, ærlig talt, skriver tipseren.

Facebook-klager

Også på Coop Megas Facebook-side, har flere uttrykt sin skuffelse over at butikkene er tom for smågodt etter å ha lest Nettavisens artikkel.

«Svindel, svindel, svindel» skriver en kunde fra Raufoss.

«Ikke godt nok planlagt i Bergen, i alle fall»skriver en annen.

«Regner med at dere lar oss som gikk tomhendt hjem kunne handle en annen dag til samme pris?» spør en som hadde møtt tomme hyller i Søgne.

- Stor variasjoner

Kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis sier til Nettavisen at kjeden hadde kjøpt inn 100.000 kilo smågodt, men at de aldri kunne forutse den store pågangen fra kundene lørdag. Han mener at Nettavisen-artikkelen skapte et fokus på tilbudet som kjeden ikke kunne forutse.

Faktum er at det ble kaos på Coop Mega fordi det ble oppsalg på Nettavisen. Coop Mega-kjeden selger ikke over 100 000 kilo godteri på en dag. Vi er ikke så store. For oss er det et helt vanvittig salg, sier han.

- Vi gikk tom i noen butikker utover lørdagen. Selv om leverandøren hadde mer smågodt, så ville det vært en helt umulig logistikk å frakte smågodt ut i butikken på en lørdag formiddag, noen timer før butikkene stengte, sier han.