Styreleder i barnehage tiltalt for seksuell omgang med mindreårig

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Mannen i 40-årene er eier og styreleder i en barnehage. Nå er han blant annet tiltalt for seksuell omgang med ei mindreårig jente.

Det mest alvorlige forholdet i tiltalebeslutningen skriver seg tilbake til sommeren 2006. Da skal mannen ha hatt samleie med ei jente som på dette tidspunktet var 15 år gammel.

Overgrepet skal ifølge tiltalebeslutningen ha funnet sted i en varebil.

Senere har mannen blitt eier og styreleder i en barnehage i Troms, og han står fortsatt oppført som styreleder ifølge nettstedet proff.no.

Barn i 10-årsalderen

Mannen er også tiltalt for seksuelt krenkende atferd mot fire andre mindreårige jenter:

  • I en periode i 2009 skal han ha fått ei av jentene, som da var 14 år, til å vise seg naken foran webkamera og til å beføle seg selv.
  • Ved å utgi seg for å være en yngre mann, forsøkte han å forlede tre jenter i 12-13-årsalderen til å vise seg naken foran webkamera. Dette skal ha skjedd i perioder i 2008 og 2009 ifølge tiltalebeslutningen.
  • Mannen skal via webkamera også ha vist seg naken og i seksualiserte posisjoner overfor to av de fornærmede jentene i saken. Han skal også ha kommet seksuelt krenkende utsagn overfor ei av jentene mens hun var avkledd.

Videre er mannen tiltalt for besittelse og distribusjon av barneporno i en periode fra 2008 til juni 2013. Ifølge tiltalebeslutningen dreier det seg om til sammen ti filmer som viser overgrepsmateriale av mindreårige. De yngste barna i filmene er rundt 10 år. Flere av filmene viser voksne som har seksuell omgang med mindreårige.

I tillegg til å være eier og styreleder i en barnehage, har mannen flere roller og verv i sin hjemkommune, ifølge nettstedet proff.no.

- Vi er kjent med hvilke stillinger og verv han har og har hatt, bekrefter påtaleleder Einar Sparboe Lysnes i Troms politidistrikt.

Etter det Nordlys forstår har mannen ikke jobbet med barn i kraft av sitt verv som styreleder i den aktuelle barnehagen.

Etterforsket i to år

Politiet startet etterforskningen av saken tidlig i 2013. I mars i år ble saken oversendt statsadvokaten, som tok ut tiltale i april.

I tillegg til de fornærmede jentene, har også andre vitner vært avhørt, opplyser Einar Sparboe Lysnes.

Saken skal opp for Nord-Troms tingrett i begynnelsen av september i år. Tiltalte og hans forsvarer, Håvard Utstøl Jakobsen, ønsker ikke å gi kommentarer på nåværende tidspunkt.