Studentavisa i Tromsø gjenoppstår

EGEN AVIS: UiT Norges Arktiske universitet skal igjen få sin egen studentavis, etter at «Utropia» ble lagt ned i desember.

EGEN AVIS: UiT Norges Arktiske universitet skal igjen få sin egen studentavis, etter at «Utropia» ble lagt ned i desember. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

«Utropia» gjenoppstår med nytt navn; « Midnattssolposten».

DEL

Det nye styret i «Utropia», studentavisa ved UiT Norges Arktiske Universitet, har fått driftsmidler fra studentsamskipnaden til ett års videre drift. Det skriver iTromsø.

I desember ble det klart at «Utropia», studentavisa ved UiT gjennom 41 år, skulle legges ned å ha hatt et underskudd på nesten 900.000 kroner i perioden 2010–2015.

Nå er et nytt styre på plass, og de er fast bestemt på å gjenopplive avisa.

– Vi ordnet et nytt styre og holder på med å ansette nye personer til redaksjonen. Vi har valgt å kalle avisa for Midnattssolposten, for å reflektere visjonen vi har for avisen. Midnattssolen er noe vi har i nord, og ikke bare i Tromsø. Vi synes det er viktig å ha et fokus på å forene studentene, ikke bare på campus i Tromsø, men også på campusene i blant annet Alta, Harstad og Narvik, sier styreleder Kristoffer Wilhelmsen til iTromsø.

Starter uten gjeld

Han sier at styret mest sannsynlig vil starte opp avisa igjen uten gjeld - men også uten egenkapital.

– Sånn sett står vi på bar bakke, men vi har fått innvilget driftsmidler fra studentsamskipnaden gjennom universitetet for å drifte studentavisen ett år fram i tid. Basert på vårt budsjett så vil det være nok. I tillegg vil vi fokusere på annonseinntekter og sørge for at vi i alle fall går i null, men vi ser helst at vi går i pluss, sier Wilhelmsen.

LES OGSÅ: Starter studentradio i Tromsø

LES OGSÅ: Tar penger etter dårlig vask