Strømbrudd på Tromsøya

RØYKUTVIKLING: Brannvesenet og Troms Kraft ved Gimle trafostasjon hvor det oppsto røykutvikling søndag formiddag.

RØYKUTVIKLING: Brannvesenet og Troms Kraft ved Gimle trafostasjon hvor det oppsto røykutvikling søndag formiddag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Om lag 1350 husstander på Tromsøya ble rammet av et strømbrudd søndag formiddag. Strømbruddet omfattet deler av Stakkevollan og i Hamna.

Troms Kraft opplyser at 490 kunder var berørt på Stakkevollan, i Varden, Brattbakken, Rundvannet og Sørlia. De hadde fått strømmen tilbake klokken 12.

I Hamna var Grevlingvegen, Mårvegen, Bevervegen, Sjarkvegen, Nesland boligfelt, Hamna Sør og Langbølgen fri for strøm, opplyser Troms Kraft. Her var 860 kunder berørt. De fikk strømmen tilbake noe senere.

Usikker rettetid

Hvor lenge det vil være før strømmen er tilbake, vet ikke Troms Kraft.

– Utfordringen er at vi må finne feilen først. Vi har montører ute på feilsøking nå. Når feilen er funnet, kan nettet kobles om, slik at vi får strømmen tilbake, sier driftssjef Per-Magne Johansen i Troms Kraft Nett til Nordlys klokka 11.15.

Feilen ble meldt klokka 10.52, søndag formiddag. Det er to ulike avganger som har feil. Dermed er de to områdene Stakkevollan og Hamna berørt.

Røykutvikling i trafostasjon

Ved 11.30-tiden opplyser Troms politidistrikt at nødetatene også hadde rykket ut til røykutvikling i en trafostasjon ved Gimle i Tromsø.

– Det har vært røykutvikling, men ikke åpne flammer, sier Randi Johansen ved 110-sentralen i Tromsø.

Troms Kraft Nett er på stedet, og sier det har vært brannutvikling i en av cellene i trafostasjonen. Selskapet opplyser til Nordlys at røykutviklingen var årsaken til strømbruddet.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken