Nordlys+ til kun én krone. Bestill her og få tilgang til alt innhold.

Det har fylkesrådet i Troms besluttet, skriver de i en pressemelding.

I utgangspunktet er Troms-konferansen planlagt på Scandic Ishavshotel tirsdag og onsdag neste uke. Målet med konferansen er å skape en møteplass for kommunene i Troms og fylkeskommunen.

Blant annet deles fylkets næringspris ut på konferansen og fiskeriminister Per Sandberg (Frp) er invitert for å holde innledning.

Håper på løsning

Nå står imidlertid det hele i fare for å bli avlyst - med mindre hotellstreiken som ble trappet opp onsdag, avsluttes innen neste uke.

- Vi respekterer de ansatte som er i streik og håper partene snart setter seg sammen for å finne en løsning på konflikten. Samtidig er denne konferansen viktig for Troms sitt næringsliv og vi håper også av den grunn på en snarlig løsning, sier fylkesrådsleder Cecilie Myrseth (Ap).

Deltakerne vil få endelig beskjed førstkommende mandag.

Trappes ytterligere opp

Fellesforbundet tok tirsdag 374 nye medlemmer ut i streik. Streiken i hotell- og restaurantbransjen brøt ut for snart to uker siden, og er allerede blitt trappet opp flere ganger.

Nå venter ytterligere opptrappinger landet rundt, slik at nesten 7700 hotellansatte vil være omfattet av streikeuttaket inne utgangen av neste uke, skriver NTB.