Lawrence (26) er hentet for å erstatte Gary Wallace, som ble kåret til BLNOs beste spiller for to sesonger siden. Den nye amerikaneren har hatt disiplinærproblemer tidligere i karrieren.

I 2009 havnet han i en trafikkulykke der han kjørte med ugyldig sertifikat, og i feil kjøreretning traff en annen bil der føreren ble alvorlig skadet. Han ble også først siktet for fyllekjøring da alkohol var involvert, men det siste skal han ikke ha blitt dømt for. Han mottok likevel fem års prøvetid for hendelsen, ifølge ESPN.

For hendelsen ble han suspendert fra laget sitt Seton Hall en kort periode.

I februar 2011 ble Lawrence kastet permanent ut av laget, ifølge ESPN på grunn av brudd på lagets regler og gjennomgående oppførsel som var upassende.

Men i Storm-debuten viste Lawrence tegn på at han mer enn kapabel til å erstatte Gary Wallace. Han satte 30 poeng, tok ni returer og hadde syv assist da Tromsø Storm slo Gimle 83-77i serieåpningen i BLNO.

- Dette var en stor seier for oss. Vi har ikke spilt noen treningskamper i oppkjøringen, og det ble et slit. Men alle bidro, og vi klarte å dra det i land til slutt, sier Keon Lawrence til Nordlys.

Noe som gjør prestasjonenen enda mer imponerende er oppholdet han har hatt kampmessig.

- Den siste offisielle kampen jeg spilte var i midten av april. Det er et halvt år siden. Men jeg er i bra form, og det føles herlig nå. Det er fortsatt ting som ikke sitter helt ennå, jeg misset noen skudd og hadde noen balltap, men det kommer, sier Lawrence.

- Kommet hit for å vinne

Lawrence er krystallklar på hvorfor han er i Tromsø.

- Jeg kjenner historien her. Jeg har kommet hit for å hjelpe laget å vinne sluttspillet. Det er målet denne sesongen, sier Lawrence.

Og han ble styrket i troen på at laget skal klare den oppgaven etter den første kampen.

- Defintivt! Dette gir oss selvtillit, selv om vi har en lang vei å gå før vi er hundre prosent som lag. Vi er ikke i nærheten, ennå, men tar en dag av gangen, og blir bedre og bedre. Vi misset for mange skudd i den første perioden mot Gimle, men det ble bedre i andre, sier amerikaneren.

Trener Kenneth Webb er klar på at nykommeren bare vil bli bedre.

- Kanskje ikke i form av poeng, men Keon må bli mer effektiv. Han misset noen straffekast og åpne skudd, og hadde noen balltap. Men det var likevel en god start, man kan ikke argumentere mot det etter 30 poeng. Han viste at han kan bli en av ligaens beste spillere denne sesongen, sier Webb.

Storm-treneren gledet seg over poengene i åpningskampen. Og mener som Lawrence at det langt fra var noen toppkamp av Storm-laget.

- Det var en treningskamp, som betydde noe. Og vi er langt unna der vi håper vi skal være utover i sesongen. Men det var viktig å ta med seg de to poengene. Det er jeg fornøyd med, sier Webb.

Solide nykommere

En annen nykommer som markerte seg var Arne Ingebrigsten. Den atletiske bergenseren satte 19 poeng i sin første kamp for Tromsø Storm. Billy Wilson gjorde også en solid debut, og satte 11 poeng og tok 11 returer.

- Arne må også bli mer effektiv. Han misset mange åpne skudd, men han gjorde mye bra også. Vi er fornøyd, selv om vi har mye å jobbe med. Vi fikk brukt alle elleve spillerne, og er i gang, sier Kenneth Webb.

- Hele laget bidro til denne seieren. Det var viktig. Nå har vi fått en god start, og nå er det bare å se fremover til kampene lørdag og søndag, sier Keon Lawrence. Lørdag er nykommer Nidaros Jets motstander, mens Frøya venter søndag.

Gimle-Tromsø Storm 77-83 (19-21, 39-34, 58-58)

Poeng Storm: Keon Lawrence 30, Arne Ingebrigtsen 19, Billy Wilson 11, Nicholas Phillip 11, Aslak Smalås 6, Odin Bangsund 3, Anders Solem 2, Marcus Wynn 1.