Storskog (NTB): Justisdepartementet er orientert om at det skal befinne seg flere personer i Russland som akter å ta seg over grensen til Norge. Onsdag ble to personer stanset på russisk side av grensen.

En kvinne med et barn i tenårene ble onsdag nektet å krysse grensen fra Russland til Norge over Storskog. Ingen av dem hadde visum til Schengen-området, opplyser politiet. De to kom med sykkel, og de to landenes grensemyndigheter møttes deretter mellom landene.

– Det ble informert fra russisk side om to som ikke hadde visum til Schengen, og spurt om de trengte det for å komme til Schengen. Svaret var ja, sier politiets operasjonsleder, Svein Erik Jacobsen, til iFinnmark.

Politistasjonssjef Hans Møllebakken i Kirkenes frykter at det når som helst kan komme en ny strøm av asylsøkere over grensen. Hendelsen med de to personene onsdag førte til at politiet opprettet en fremskutt grensekontroll der papirer og kjøretøy ble grundig sjekket, melder NRK.

Justisdepartementet opplyser til VG at de er orientert om at det skal befinne seg personer på sykkel på den russiske grensestasjonen Boris Gleb som antakelig har til hensikt å reise til Norge.

I slutten av september kom en russisk statsborger Storskog og forsøkte å søke asyl, men ble sendt i retur etter kort tid. Dette var første tilfellet siden 30. november i fjor at en asylsøker har kommet til grensestasjonen på den norskrussiske grensen. (©NTB)