Samtlige gatelys nord i Storgata på strekningen fra Bispegata til Elvegata virker ikke. Det er i alt 36 lyktestolper med gatelys på denne strekningen, og ingen av dem lyser.

Bare belysningen fra vinduene i husene langs Storgata opplyser byens hovedgate. På nattestid når de fleste slår av lyset inne, er det nesten litt spøkelsesaktig mørkt nord i Tromsø sentrum. Det er i alle fall ikke slik man forestiller seg at det skal være i en hovedgate i en by på Tromsøs størrelse.

- En bil har kjørt på et strømskap på toppen av Storgatbakken. Det er årsaken til mørkleggingen av området. Vi vet ikke hvem som har kjørt bilen, sier driftsleder Trond Even Augustinussen på Bydrift i Tromsø kommune.

Han forteller at dette skjedde like før jul. Kommunen fikk lys i lyktestolpene igjen en kort periode, men elektrikeren mente det ikke kunne stå på slik det sto til med skapet. Tavla inne i skapet var også skadet..

- Det er bestilt nytt skap. Dette er en hastesak, men vi får ikke gjort noe med det før vi får det nye skapet, sier Augustinussen.

- Blir dette kostbart?

- Jeg vet ikke, men det koster nok litt.

 

- Ved rundkjøringen like nord for universitetet ved påkjøringen mot Tverrforbindelsen er det også nesten helt mørklagt. Hva er årsaken her?

- Det kjente jeg ikke til. Jeg skal gi beskjed til elektrikeren, sier driftsleder Augustinussen.