Telenor har hatt store tekniske problemer torsdag morgen.

- Rundt kl. 07.35 i dag tidlig oppstod det et strømbrudd med etterfølgende feilsituasjon. Dette medførte ustabilitet i en av våre nettkomponenter og fikk konsekvens for deler av både mobil- og fastnettet, sier .Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge til Nordlys.

Nå skal ting være i orden.

- Tidligere i dag hadde Telenor en feilsituasjon som medførte ustabilitet i mobil tale- og mobil bredbåndstrafikk. Vi opplever nå en vesentlig forbedring og de aller fleste tjenester fungerer nå som normalt. Det kan unntaksvis være enkelte kunder som fortsatt opplever noe ustabilitet knyttet til mobil tale, men dette er i ferd med å stabilisere seg. Vi beklager ulempen feilsituasjonen medførte, melder dekningsdirektøren. rett etter klokken 13.00.

- Vi har jobbet på spreng med å løse problemet og kl. 08.30 begynte trafikken å normalisere seg. Det kan fortsatt gjenstå ringvirkninger og følgefeil, og vi jobber nå med å kvalitetssikre dette. Telenor fortsetter å overvåke trafikken for å sikre stabilitet. Vi beklager ulempene feilsituasjonen medfører, uttalte Amundsen på morgenen.

– Vi opplever for tiden feil i nettene våre. Vårt tekniske miljø jobber med å kartlegge hva som er årsaken og omfanget av hendelsen. Vi beklager ulempene dette medfører for våre kunder, uttalte Henriette Holte, informasjonssjef i Telenor til VG klokken 08.33 torsdag.

Problemene rammet også Tromsø lufthavn Langnes i dag tidlig. Driftssjef Per Erik Nordsveen sier til Nordlys at man mellom 07.40 og 08.30 ikke kunne boarde noen fly.

– Uten nett får man ikke om bord noen passasjerer. Klokka 08.30 var systemene oppe igjen, sier Nordsveen.

Amundsen sier at han selv fikk nettet tilbake klokken 09.40.

Men det kan altså fortsatt gjenstå ringvirkninger og følgefeil.

Problemene har ført til noen mindre forsinkelser.

En Nordlys-tipser meldte om lange køer på flyplassen på morgenen.