Gå til sidens hovedinnhold

Stor redningsaksjon i Dyrøy – frykter at flere personer har gått gjennom isen

Artikkelen er over 1 år gammel

Politiet frykter at flere skøyteløpere har gått gjennom isen på Skøvatnet i Dyrøy. Store redningsstyrker er sendt til stedet.

Aksjonen ble satt i gang etter at et vitne mistet observasjon på personer som gikk på skøyter på isen, sent tirsdag ettermiddag.

– Vi fikk melding fra en lokal person som hadde observert lys på isen, drøyt hundre meter fra land. Så var lysene plutselig blitt borte, sier politiets innsatsleder på stedet, Eirik Nordmo, til Nordlys.

To ambulansehelikoptre, redningsdykkere, brannvesen, politi og frivillige mannskaper er sendt ut, opplyser Roy Tore Meyer, operasjonsleder i Troms politidistrikt, til Nordlys.

Åpne råker

Politiet fikk melding om skøyteløperne klokken 17.17. Det er ikke kjent hvor mange personer som befant seg på isen, men politiet antar at det dreier seg om flere enn én.

– Det er åpne råker som er grunnen til at man frykter at det er noen som har gått i vannet, sier Meyer.

Saken fortsetter under bildet.

Ved 18.40-tiden tirsdag kveld var det satt i gang søk med dykkere i vannet, opplyser Meyer.

– Det er observert flere spor på isen som går i forskjellige retninger. Det jobbes med å tolke og vurdere dem, sier han.

Det er foreløpig ikke gjort noen funn.

Et ambulansehelikopter flyr over området og belyser isen. Samtidig vurderer politiet å be Forsvaret skyte opp lysraketter for å lette søket.

Dykkere sendt med helikopter

Skøvatnet ligger på fastlandssiden i Dyrøy kommune, om lag ti kilometer øst for Brøstadbotn. Vannet ligger 180 meter over havet.

Redningsdykkere fra Tromsø Brann og redning er sendt til stedet med ambulansehelikopter, forteller operatør på 110-sentralen i Troms, Geir Hanssen, til Nordlys.

Brannvesenet i Sørreisa og Dyrøy har også rykket ut.

Kommentarer til denne saken