Gå til sidens hovedinnhold

Stor redningsaksjon i Dyrøy avsluttet uten funn

Artikkelen er over 1 år gammel

Politiet fryktet flere personer kunne ha gått gjennom isen på Skøvatnet i Dyrøy.

Det ble tirsdag ettermiddag satt i gang en stor leteaksjon etter at nødetatene fikk melding om at en eller flere personer kunne ha gått gjennom isen.

To ambulansehelikoptre, redningsdykkere, brannvesen, politi og frivillige mannskaper ble sendt ut, opplyser Roy Tore Meyer, operasjonsleder i Troms politidistrikt, til Nordlys.

Aksjonen ble satt i gang etter at Bjørn Markussen, som bor like ved vannet, så et lys på vannet som plutselig forsvant. Meldingen ble loggført hos politiet klokken 17.17.

Søkte med dykkere

Bjørn observerte lyset på isen: – Så ble det plutselig borte

- Vi fikk melding fra en lokal person som hadde observert lys på isen, drøyt hundre meter fra land. Så var lysene plutselig blitt borte, fortalte politiets innsatsleder på stedet, Eirik Nordgård, til Nordlys.

Dykkere ble satt til å søke i vannet. Samtidig jobbet mannskaper på stedet med å tolke og følge skøytesporene på isen.

Kun deler av vannet er dekket av is, men i området hvor lyset ble sett fant politiet ingen tegn til at noen hadde gått gjennom.

– I området som det er antatt at lyset skulle være observert, er det ikke råk. Det er relativt tykk is – den er målt til 15 centimeter, fortalte operasjonsleder Meyer.

Et ambulansehelikopter fløy over vannet og belyste isen. Politiet vurderte på ett tidspunkt å be om støtte fra Forsvaret til å skyte opp lysraketter for å lette søksarbeidet.

Forlatt i bil

Det ble funnet skøytespor på isen, men ingen som ledet ut i åpent vann.

Litt før klokken 21 tirsdag kveld meldte Troms politidistrikt at søket var avsluttet uten funn av mennesker eller andre spor på at noen hadde gått gjennom isen. Ingen var heller meldt savnet.

Ifølge opplysninger gitt til politiet hadde to utlendinger gått på skøyte i området, men forlatt stedet i bil.

Skøvatnet ligger på fastlandssiden i Dyrøy kommune, om lag ti kilometer øst for Brøstadbotn. Vannet ligger 180 meter over havet.

Kommentarer til denne saken