Stor leteaksjon etter savnet fisker i Divielva - søk midlertidig avsluttet i natt

FORTSETTER SØK: Søket etter den savnede 55-åringen vil pågå ut over natta.

FORTSETTER SØK: Søket etter den savnede 55-åringen vil pågå ut over natta. Foto:

DEL

Fiskeren ble meldt savnet klokka 13.40 torsdag. Han dro på fiske i Divielva klokka 6 torsdag morgen, men da han ikke møtte tilbake til avtalt tid, ble det slått alarm.

En fiskeveske og en fiskestang tilhørende den savnede ble funnet langs elva og fikk familien til å reagere. Like før midnatt pågår det fortsatt et omfattende søk etter 55-åringen.

– Det er fortsatt flere søketeiger som skal utføres, og vi holder på så lenge vi har oppgaver til søkemannskapene, sier operasjonsleder Eirik Kileng i Troms politidistrikt.

Det er satt inn betydelig ressurser i søket. Flere helikoptre, Forsvaret, Røde Kors, Norske Redningshunder og flyklubben på Bardufoss er blant etatene som deltar.

– Flyklubben gjør fortsatt overflatesøk både i Divielva og helt ned til Målselvas utløp ved Målsnes. Søket vil pågå ut over natta med uforminsket styrke, sier Kileng til Nordlys sent torsdag kveld.

I natt ble søket avsluttet uten resultat.

- Det har blitt gjennomført omfattende søk med hjelp av fly, helikopter, droner, båter, dykkere, hunder fra Norske Redningshunder og frivillige mannskaper fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp.

Divielva ligger i Målselv kommune i indre Troms, og er om lag 55 kilometer lang og kommer fra flere vann i grensetraktene mellom Norge og Sverige.

Vi kommer tilbake med mer info.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken