Gå til sidens hovedinnhold

Stolte fullt og helt på United-sjefene – og håper på langt samarbeid med gigantklubben

Artikkelen er over 1 år gammel

TIL vil etter signeringen av Aidan Barlow (19) bruke de neste ukene til å vurdere om de bør låne ut en av sine egne 2000-modeller.

For abonnenter

Tirsdag kunne TIL presentere låneavtalen som sprakk på Twitter mandag – der de henter inn 19 år gamle Aidan Barlow fra Manchester United ut sesongen.

Avtalen kommer som en følge av enigheten mellom TIL og Manchester United om at Isak Hansen-Aarøen (14) slutter seg til akademiet til det engelske storlaget når han fyller 16 år 22. august neste år.

Barlow ble presentert på Alfheim tirsdag, og ytret der et sterkt ønske om å kunne kjempe seg inn i A-troppen til klubben han har vært i siden han var fem år gammel – på samme måte som lagkameratene Mason Greenwood, James Garner og Tahith Chong har klart det allerede.

Både manager Ole Gunnar Solskjær og United-trener Mark Dempsey (eks TIL) har anbefalt å ta et låneopphold i Nord-Norge, og TIL har også ett på lånet som en god idé.

Har ikke sett Barlow spille

Sportssjef Svein-Morten Johansen medgir at de ikke selv har speidet på Barlow eller sett spilleren i aksjon før han er signert på lån.

– Vi har ikke hatt en sjanse i denne sammenhengen til å gå inn og «scoute» og bruke masse videomateriale. Det sier seg selv når dette kommer opp så fort som det gjør. Det vi har gjort, er at vi har snakket med folk. Vi har snakket med Mark og med de som har vært her (fra Manchester United) om hvilken type spiller han er, personlighet og om han vil passe inn hos oss, sier Johansen.

– Så har vi sett på hvordan historien hans er, at han signerte en ny kontrakt for ikke så lenge siden og slike ting. Det er ikke en normal sak der vi går gjennom alle de vanlige hinderne i det å rekruttere en ny spiller – men så skal det tas hensyn til at dette er et lån nå i tre måneder, og at det ligger et bakteppe her som er veldig interessant, legger han til.

– Men rent faktisk å se det sportslige nivået hans – det gjør dere nå?

– Ja.

Les også

Aidan (19) fikk råd hos Solskjær: – Han sa at jeg kan tjene på dette, både som spiller og person

 

Kan igjen vurdere Grønli-utlån

Han mener klubben har tenkt mye på at de selv har egne spillere i samme alder og årskull som kjemper om spilletid på TILs A-lag. Barlow er 2000-modell, akkurat som blant andre Marcus Holmgren Pedersen, Sigurd Grønli og August Mikkelsen.

– Det er klart: Skulle vi gjøre dette nå, sier det seg selv at det fra deres side (Manchester United) ville være en spiller i den alderen. Eldre spillere er ofte enten allerede inn mot A-laget eller sendt ut. Så er det jo interessant at han er akkurat i den årgangen der vi er sterkest.

– Du kan si at Sigurd har vært skadet, men han (Barlow) er jo en litt lik type spiller som Sigurd. Han, August, Marcus og de andre får nå kjenne litt på om nivået er veldig høyt på internasjonal standard i den aldersgruppa, så det kan være en fin referanse denne høsten. Det er tre måneder vi snakker om, som kan være fine å få for våre gutter, sier Johansen.

 

Grønli er tilbake i trening allerede etter sin bruddskade i foten, og håper selv å kunne melde seg på som kampaktuell allerede mot Lillestrøm søndag.

Ifølge sportssjefen er tanken at 18-åringen skal få bruke de neste ukene til å vise at han skal være med og kjempe om en plass inn mot TILs lag. Samtidig er det en kjennsgjerning at et lån både til Skeid og TUIL tidligere har vært aktuelt, og det norske overgangsvinduet er åpent ut august.

Et lån kan igjen bli diskutert rundt Grønli, selv om Johansen sier at det per nå ikke er et tema.

– Han har egentlig kommet tilbake fortere enn det vi hadde forventet. Vi har veldig tro på Sigurd. Planen er at han skal kunne komme inn igjen mot vår gjeng – så er det nå en halv måned igjen av vinduet, og man kan aldri si noe helt sikkert. Men det mest sannsynlige er at vi bruker litt tid nå og ser hvordan han ser ut etter skaden.

– Det er ikke så mye tid igjen av vinduet. To og en halv uke?

– Det stemmer, det er kort tid. I disse sammenhengene handler det alltid om hva som er best for spilleren. Hvis det viser seg at en spiller kan spille mange kamper, sånn som Brage (Berg Pedersen i Alta) gjorde nå i vår, er det alltid noe vi må vurdere – men hovedplanen er at han er hos oss, så får vi se hvordan det blir. Vi har ikke nå diskutert noe annet.

Les også

TIL signerte proffkontrakt med 17-åring: – Dette betyr ekstremt mye for meg

 

Håper på langvarig United-samarbeid

– Det er tenkt på totaliteten for oss, og totaliteten som utviklingsklubb er også at vi klarer å ha noen akademisamarbeid. Det handler selvfølgelig også om å få en god spiller inn, og at han har det nivået som skal til for at han kan spille – men det kan være en god, langsiktig referanse at våre gutter får være sammen med en ung spiller fra en så stor klubb som Manchester United, mener Johansen.

– Men vi kunne ikke hentet en så ung spiller i en årgang der vi selv er så sterke hvis det ikke hadde vært denne typen helhet i det, legger han til, og refererer da til Hansen-Aarøen-avtalen og det klubben selv tirsdag melder kan være starten på et langvarig samarbeid med Manchester United.

– Dette kan være starten på et langvarig samarbeid som kan gi oss mye, også på kompetansesiden. Vi har allerede en veldig god dialog. Det betyr veldig mye for oss og selv om vi nå får en spiller, så er det viktigste kanskje det vi får være tett på dem og få ny kunnskap, sier Svein-Morten Johansen til TILs eget nettsted.

 

Kommentarer til denne saken