Politiet har offentliggjordt et bilde av en mann som er mulig mistenkt ved terrorattentatet i Stockholm fredag.

Intens jakt

Sikkerhetspolitisjef Anders Thornberg opplyser at svensk politi nå fokuserer på å finne ut hvem, eller hvilke som kan stå bak angrepet.

- Vi kan bekrefte at gjerningspersonen eller personene fortsatt er på frifot, det sier svensk politi på en pressekonferanse rett før klokken 18 fredag ettermiddag.

- Vår prioritet nå er å pågripe gjerningspersonen, vi skal snu hver en stein for å finne de ansvarlige, det sier regionssjef Ulf Johansson.

Videre opplyser politiet om at det nå er satt i gang trygghetsskapende tilltak som også skal forhindre nye angrep.

Brukte lastebil som våpen

En lastebil kjørte rett før klokken 15 fredag ettermiddag, inn i en folkemengde ved Åhléns-varehus i Stockholm, det skriver Aftonbladet.

Lastebilen var av det kommersielle slaget, og hadde en ølreklame påklistret på den ene siden.

Lastebilen kjørte inn i shoppingsenteret som ligger i Drottninggatan, i sentrum av Sveriges hovedstat. Lastebilen tok deretter fyr, men svenske sikkerhetsstyrker fikk kontroll over brannen før den eskalerte ytterligere.

Fire personer er så langt bekreftet døde, i tillegg er 15 personer skadet.

Mange fortsatt fanget i sentrum

Likevel er flere hundretalls mennesker fanget i bygningene i sentrum. Politiet arbeider nå med å evakuere samtlige ut av Stockholms bykjerne. Metrosystemet og busstransport er også fullstendig stoppet, hvilket resulterer i at sentrum av Stockholm er i nær hermetisk lukket tilstand, det melder Aftonbladets reporter på stedet.

Det er enda ikke bekreftet om svensk politi har pågrepet noen i forbindelse med hendelsen.

Sveriges statsminister, Stefan Lofven, opplyser ved 16-tiden at dette trolig dreier seg om terror.

- Regjeringen gjør alt vi kan for å få kontroll, og sikre situasjonen. Våre tanker og kondulasjoner går ut til alle rammede, sier Lofven.

Nordlys følger saken.