– Det kom en e-post for et halvt års tid siden som jeg stoppet opp ved fordi den virket seriøs, så jeg sjekka opp galleriet som viser seg å være ett av de seks best rangerte galleriene i New York. I tillegg kontaktet jeg nordmenn som har stilt ut der tidligere og de ga tilbakemelding om at det var seriøst og bra på alle måter. Da ble jeg mer nysgjerrig, forteller Kari Rindahl Endresen.

 

På stort papir

Hun har aldri før vært i USA. Nå skal hun lage 16 akvareller på stort papir av storslått nordnorsk landskap og ta med. Agora Gallery fant Rindahl Endresens hjemmeside og direktøren roser hennes særegenhet og ønsker henne velkommen inn til den store kollektivutstillinga med mange andre kunstnere fra hele verden.
– For meg er det stort. Det er godt å ha fått den anerkjennelsen, for det føles som det. Jeg begynte i det små, veldig lokalt, så ble det videre til galleri, det ble nasjonalt og nå åpner jeg ei separatutstilling i Moss 25. februar. Jeg har akkurat levert fra meg arbeidene. Så for meg har det vært snakk om å bygge stein for stein, det har handlet om målretta arbeid og jeg har også hatt et mål om utlandet, men det har vært vanskelig å tro på det, sier Rindahl Endresen som har jobbet som kunstner på heltid siden 2007.

 

Innovasjon Norge

Hun berømmer samtidig Innovasjon Norge som har gitt henne støtte til internasjonaliseringa.
– De har stått bak meg alle disse årene, fra jeg fikk etablererstipend. Dette lar seg bare gjøre med støtte fra Innovasjon Norge, så ære være dem!