Gå til sidens hovedinnhold

Løpstalentet Stian (20) vant nok en gang: - Pengepremien skal nok brukes på havregrøt og pensum

Artikkelen er over 3 år gammel

Stian Dahl Sommerseth var den som kom raskest opp de 1.142 høydemeterne i løpet Storhaugen vertical.

Den 20 år gamle løperen fra Tromsdalen brukte 53 minutter og 27 sekunder opp fjellet Storhaugen, i løpet som er en del av Lyngenfjord Skyrun.

– Jeg synes det gikk fint i dag. Jeg har hatt en veldig tøff treningsuke, så jeg var litt usikker på hvordan det kom til å gå. Men beina mine holdt akkurat, sier han til Nordlys.

Leif Erik Einan fra Nordkjosbotn kom på andreplass med tida 55,19. Sistemann på pallen var Kent Hugo Norheim fra Laksvatn, med tiden 56,26. Det var iTromsø som først meldte nyheten.

I norgestoppen

6.000 kroner fulgte med førsteplassen – noe som ifølge Sommerseth kommer godt med.

– Som avdanket fotballspiller er dette utrolig mye penger for én times arbeid. Det er god timelønn. Ettersom jeg er student bruker jeg nesten bare penger på pensum og havregrøt, så det spørs om ikke pengene må gå til det, sier han og ler.

Dette er Sommerseths andre sesong som løper, men han har allerede rukket å etablere seg i norgestoppen. Før 20-åringen valgte å satse på løping spilte han i TUIL i mange år.

– Jeg har drevet med fotball siden jeg var fem år. Jeg har hatt det veldig bra i TUIL og vært veldig heldig med trenere, men motivasjonen min tok rett og slett slutt. Jeg nådde nok definitivt potensialet mitt som fotballspiller. Løpingen på banen var nok alltid det jeg likte best med fotballen, derfor føltes det naturlig å gå over til løping. Jeg har blitt tatt helt fantastisk imot i løpemiljøet i Tromsø, sier Sommerseth.

– Bare fantasien setter grenser

– Hva er målet ditt som løper?

– Det har jeg ikke helt funnet ut av ennå. Jeg er heldigvis ung, og drømmer om stort og smått. Bare fantasien setter grenser som løper – man kan løpe veldig kort og hinsides langt – i hele verden.

Allerede neste helg skal Sommerseh i ilden igjen, i Tromsdalstind Skyrace. 

– Det er dette løpet jeg har jobbet for i sommer, så det blir veldig spennende. Jeg håper det går like bra som i dag, sier han.

Les også

Stian (19) har kommet som en rakett i løpsmiljøet. Lørdag imponerte han stort i MSM

 

Kommentarer til denne saken