OPPDATERT KLOKKA 15.30: POlitiet melder at fortsatt er tegn til aktivitet i fjellet og politiet anmoder publikum om å holde seg unna aktuelt område. Bolmannsveien/Blodveien går rett rett gjennom svært utsatt terreng, og det anbefales sterkt å ikke velge denne som turveg i dag, skriver politiet på Twitter mandag ettermiddag.

Det var tidligere mandag at et steinras gikk over E6 ved Falsnes i Storfjord kommune, ikke langt fra Skibotn. Det meldte operasjonssentralen i Troms politidistrikt like før klokken 13.20.

«Veien er sperret av publikum. Veimeldingssentralen er varslet, og politiet er på vei til stedet», skrev politiet da på Twitter.

Veien ble opprinnelig sperret av privatpersoner som kom til stedet, mens man ventet på politi og annen beredskap.

– På størrelse med hytte

Litt senere mandag forteller operasjonssentralen i Troms politidistrikt til Nordlys at saken har et visst omfang.

– Vi har nå fått melding fra vår patrulje, som har kommet til stedet. De sier at det er en steinblokk på størrelse med en hytte som sperrer veien. Det er sprekker i asfalten, og de sier at de hører buldring oppe i fjellet, sier operasjonsleder Morten Augensen.

– Veimeldingssentralen varsler geologer, og entreprenører er på vei til stedet, sier han.

Stengt på ubestemt tid

Augensen opplyser videre om at det er sendt ut to politipatruljer til Falsnes, i tillegg til at det skal komme en UP-patrulje.

– Ellers har vi ikke full oversikt ennå, sier Morten Augensen.

Foreløpig er E6 stengt på ubestemt tid. Ifølge en Nordlys-tipser har det rast flere steiner fra fjellsiden.